Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"De 'melkversie' van onze chocopasta was meteen populair"

Tholen - De meeste ingrediënten hadden ze al in huis. Kokosolie en kokosbloesemsuiker worden al sinds 2007 door Kaskade geïmporteerd. Zes jaar geleden werden die in een eigen atelier verwerkt tot een chocopasta en zo werd de groothandel ook producent. “We merkten dat er nood was aan biologische, glutenvrije en nootvrije chocopasta met natuurlijke, ongeraffineerde suiker”, vertelt Karine Cabezon, business developer bij Kaskade. “Onze Coco Nature chocopasta’s zijn niet alleen vegan en glutenvrij, ze bevatten bovendien geen palmolie, geen bewaarmiddelen, geen noten, geen lactose, geen geraffineerde suikers en ze zijn 100% natuurlijk.”

Coco Nature Choco Puur is een smeuïge chocopasta met een subtiel kokossmaakje, dankzij de koudgeperste virgin kokosolie Coco 

Puur en melk
De eerste variant die Kaskade op de markt zette was puur. “Die viel goed in de smaak, ook bij consumenten die geen glutenvrij voedingspatroon volgen, maar een gezonder alternatief zochten voor de klassieke chocopasta. Kokosbloesemsuiker is een trage suiker, dus het is een prima start van de dag.”

Coco Nature Choco met Kokosmelk is de “melk” versie zonder lactose met een zachte cacaosmaak.

Twee jaar geleden werd het assortiment uitgebreid met een chocopasta met kokosmelk. “We kregen regelmatig de vraag naar een “melkversie” en twee jaar geleden hebben we dan onze Coco Nature Choco met Kokosmelk op de markt gebracht. Deze was meteen populair, vooral kinderen vinden een boterhammetje met deze variant lekker.”

Ambachtelijk proces
“Voor de ongeraffineerde kokosbloesemsuiker handelen we rechtstreeks met kleine coöperatieven in Indonesië. Premium kwaliteit kokosolie en Fairtrade cacao zijn de overige sterren in het recept van deze chocopasta’s. We kopen biologisch Fairtrade cacao aan bij een importeur die dezelfde waarden hanteert." In het eigen atelier te Herent vervaardigt Kaskade de chocopasta’s volgens een ambachtelijk proces met 100% biologische grondstoffen van premium kwaliteit. "Een duurzame toekomst voor de mens en onze planeet staat hierbij centraal."

Natuurwinkels en producenten
De chocopasta’s worden in België verkocht via de natuurwinkels. Het assortiment Coco Nature bestaat naast de chocopasta’s uit kokosbloesemsuiker, kokosbloesemnectar, kokosolie, geraspte kokos, kokoschips, kokosmelk en kokosmeel. Ook is Kaskade nog steeds de groothandel zoals het in 2007 begon en levert het biologische ingrediënten van kokos en chufa (tigernuts) in bulk aan producenten van chocolade, granola, koekjes en confiserie.

Voor meer informatie:
Kaskade
Karine Cabezón
[email protected]
+32 (0) 472 842 994
www.kaskade.be