Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Live meekijken met broedende kip

Vanaf dinsdag 26 mei kunnen geïnteresseerden via de Big Broeder cam op biologisch-dynamische geitenboerderij Ridammerhoeve in het Amsterdamse Bos volgen hoe een kip haar eieren in ongeveer 21 dagen uitbroedt.

Na het broedproces blijven deze kuikens bij hun moeder. Na tien dagen gaan zij vrij rondscharrelen op de boerderij, waar ze hun hele leven blijven. Op een leeftijd van vijf maanden gaan ze zelf eieren leggen. De cam blijft ongeveer vier weken actief, gedurende het gehele broedproces.

Natuur vs. broedmachine
Het is een initiatief van Wakker Dier dat met deze cam een inkijkje wil geven in het broedproces van een kip. “We laten zien hoe de natuur het heeft bedacht en willen mensen ervan bewust maken dat het er in de vee-industrie toch echt anders aan toe gaat,” zegt Anne Hilhorst. "Een kuiken in de intensieve veehouderij komt in een broedmachine ter wereld en zal zijn moeder nooit zien." 

Moederliefde
De dierenwelzijnsorganisatie wil met de cam op een praktische manier haar doelen dichterbij te brengen. "Het is onze droom dat de moederliefde die deze kip op haar kuikentjes over kan brengen, werkelijkheid wordt voor alle dieren in de vee-industrie", zegt Hilhorst. "Dat ligt helaas nog ergens in de toekomst."

Bron: Wakker Dier

Publicatiedatum: