Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oproep tot herhaald preventief testen alle medewerkers

Vion wijkt voor De Groene Weg uit naar slachtlocatie in Apeldoorn

Bij De Groene Weg hebben ze de afgelopen dagen veel vragen vanuit consumenten gekregen over de situatie bij moederbedrijf Vion. Op de eigen website is het volgende statement geplaatst:

Slachtlocatie in Groenlo twee weken gesloten
De Groene Weg, biologische slagerijketen, is al 20 jaar een zelfstandig onderdeel van Vion. De slachtlocatie in Groenlo is gecertificeerd voor zowel reguliere als biologische slacht. Op deze locatie zijn 45 medewerkers de afgelopen week positief getest op corona. De medewerkers vertoonden allen geen symptomen of klachten van corona. De komende twee weken verblijven zij – net als de in totaal 600 medewerkers van onze slachtlocatie in Groenlo – in thuisquarantaine om verdere verspreiding te voorkomen. Onze volledige slachtlocatie is daarmee de komende 2 weken gesloten.

Maatregelen
Hoewel we hoopten dat corona ons niet zou raken, hebben we vanaf februari uit voorzorg geanticipeerd op dit scenario. De gezondheid van onze medewerkers en van bewoners in de regio staat altijd voorop. Daarom hebben we als bedrijf alle benodigde maatregelen getroffen om te zorgen voor de bescherming van de gezondheid van onze medewerkers. Op onze veehouderijen, in de vleesverwerking en in onze slagerijen. We werken volgens alle richtlijnen van het RIVM rondom hygiëne en afstand houden.

Veilig eten
Zoals blijkt uit onderzoek van het RIVM is het coronavirus overdraagbaar van persoon op persoon. Niet via voedsel. Het biologische vlees dat je bij De Groene Weg koopt, kun je dus veilig eten. Het overdragen van corona gebeurt via druppelinfectie. Dat kan rechtstreeks plaatsvinden van persoon tot persoon via druppels afkomstig uit de slijmvliezen van de luchtwegen. Ook kan dit indirect plaatsvinden door contact met ogen, neus en mond via de handen.

Samenwerking
Vanuit De Groene Weg en Vion werken we nauw samen met de verschillende instanties, zoals de Veiligheidsregio, GGD, RIVM, NVWA en Inspectie SZW. En natuurlijk met onze medewerkers. Gezamenlijk doen we er alles aan om verdere verspreiding te voorkomen. Momenteel wijken we voor De Groene Weg uit naar de slachtlocatie van Vion in Apeldoorn die eveneens biologisch gecertificeerd is. Op deze manier blijven we onze gesloten keten waarborgen en kunnen we je blijven voorzien van biologisch vlees.

Oproep tot herhaald preventief testen alle medewerkers
Op de website van Vion Food Group staat dat het bedrijf met onmiddellijke ingang aanvullende maatregelen neemt om de Corona-besmetting binnen haar bedrijven in te dammen. Daarnaast roept Vion de GGD GHOR en het Veiligheidsberaad op om alle medewerkers van haar vleesbedrijven preventief meermalig te testen op Corona. Zo kan de vleesvoorziening van ons land blijvend worden voortgezet. Vion stelt alle beschikbare data van de naleving en toezicht op de eigen Corona-protocollen ter beschikking. Klik hier voor het volledige bericht.

Update: Inmiddels melden diverse media dat een slachtlocatie van Vion in Apeldoorn vanmiddag per direct werd gesloten. In een reactie aan RTL Nieuws meldt de organisatie dat de politie onderzoek doet of er personen in Apeldoorn aan het werk zijn die op de quarantainelijst van Groenlo staan.

Voor meer informatie: www.degroeneweg.nl 

Publicatiedatum: