Felllini Patrizio brengt zero residu-aardbeien op de markt

Na de uitstekende eerste resultaten vorig jaar brengt het Italiaanse Fellini Patrizio ook nu weer zero residu-aardbeien op de markt. Het is een bijzonder nicheproduct dat niet in grote hoeveelheden verkrijgbaar is, maar in staat is om zich te onderscheiden. "Het zijn aardbeien die met een nauwkeurige strategie worden geteeld door de behandelingen met gewasbeschermingsmiddelen te beperken of soms zelfs te elimineren. Deze aardbeien zijn CCPB gecertificeerd en ook dit jaar zijn ze weer op de markt," vertellen Emile Fellini en Lamberto Giovanardi.

De aardbeien worden beschermd geteeld op ongeveer 30 hectare in Albanië.

Emile Fellini en Lamberto Giovanardi

"De kweker in Albanië heeft een Italiaans management dat nauw samenwerkt met de landtechnici en het topmanagement van ons bedrijf, dat de marketing verzorgt en de afzet beheert. Wat de verpakking betreft, gebruiken we voor het eerst het volledig gerecyclede ‘Io Riciclo’ karton en de nieuwe generatie verpakkingen mono R-PET-materiaal. Het is een nieuw model zonder noppenfolie en heeft een bepaalde golving aan de onderkant die de luchtcirculatie aanzienlijk verbetert, waardoor de houdbaarheid toeneemt en het uiterlijk van de aardbeien mooi blijft." 

Het bedrijf heeft grote oppervlakten beschikbaar en dit maakt een brede rotatie mogelijk. De bodem- en klimatologische omstandigheden laten teelt zonder behandelingen toe.

De geteelde variëteit is Albion, die zich niet aan alle gebieden aanpast, maar in Albanië ideale milieuomstandigheden heeft gevonden. De belangrijkste kenmerken zijn: een hoge droge massa, een bovengemiddelde brix en een aanzienlijke houdbaarheid.

"Deze aardbei concurreert niet met Italiaanse, want deze is echt anders en we kennen geen andere vergelijkbare voorbeelden. De relatie tussen Fellini Patrizio en de teler in Albanië is bijzonder goed en biedt ook perspectief voor het telen van andere gewassen met zero-residu," besluiten Fellini en Giovanardi.

Voor meer informatie:
Fellini Patrizio S.r.L.
Via G. Pascoli, 875 
47035 Gambettola (FC)
Italië
+39 547 659 777
emile@fellinipatrizio.it
lamberto@fellinipatrizio.it
www.fellinipatrizio.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven