Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Keuringsdienst van Waarde duikt in (bio-)ontbijtgranen

De aflevering van de Keuringsdienst van Waarde die afgelopen donderdag 19 maart (om 20:25 uur) uitgezonden werd, draaide om ontbijtgranen. De programma-omschrijving luidt als volgt:

De keuze is reuze als je voor het ontbijtschap staat, maar wat moet je nou kiezen? De Keuringsdienst wil weten wat het verschil is tussen muesli, krokante muesli, cruesli en granola. Alleen verschil in prijs is duidelijk, voor granola betaal je veruit het meeste. Hoe zit dat? We vragen het aan een diƫtiste, die ons ongesuikerd zegt waar het op staat. De Keuringsdienst pikt een graantje mee.

In de aflevering bezoekt presentatrice Sofie van den Enk een vestiging van Ekoplaza. Daar krijgt ze bij het ontbijtschap uitleg van Christianne de Kort (kwaliteitsmedewerker bij Udea). Ze weten haast niet waar ze moeten beginnen, Sofie telt 101 verschillende ontbijtproducten in het schap. Ook ontdekken ze een groot verschil in prijzen tussen de havermout, muesli's, crunchy's en granola's. Uiteindelijk concludeert Christianne dat je havermout en muesli het beste als basisproduct kunt gebruiken en dat je crunchy's en granola's als verwenproduct moet zien en deze producten dienen dus meer als topping.

Christianne deelde de uitzending van de Keuringsdienst van Waarde ook op haar LinkedIn-pagina:

Klik hier om de uitzending te bekijken. 

Publicatiedatum: