Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-zeewier nu in composteerbare verpakking

Your Well, the Seaweed Company, de grootste aanbieder van producten op basis van Europees zeewier en exclusief distributeur van het Spaanse Porto Muiños zeewier in de Benelux, introduceert  composteerbare verpakkingen voor de zeewieren van dit merk.

De composteerbare folie wordt gemaakt van cellulose uit hout. Doordat dit 100% composteerbaar is kan het product na gebruik weer als voeding dienen voor nieuwe gewassen volgens het cradle to cradle principe. De folie is stevig, olie-, vocht- en diepvriesbestendig, geschikt voor gebruik tot 40°C en heeft een heldere, transparante uitstraling. De folie die Porto Muiños gebruikt is een duurzaam alternatief voor milieubelastende plastic producten en zijn gecertificeerd voor composteerbaarheid, zowel industrieel als GFT,  volgens de Europese standaard EN 13432, hetgeen betekent dat het volledig afbreekt tot CO₂ en water in een maximale periode van 12 weken. De zak is voedselveilig en behoudt de kwaliteit van het zeewier. Het kartonnen doosje mag na gebruik gerecycled worden bij het papier.

"Zeewier is bezig aan een enorme opmars in Europa", aldus Ashley Cook van Your Well. "Zeewier is natuurlijk, gezond en bovendien ook nog eens lekker. Maar ook het duurzame karakter van zeewier draagt bij aan het succes. Je hebt bijvoorbeeld geen land of zoet water nodig om het te laten groeien en je hoeft ook geen voeding toe te voegen voor de groei. En bij zo'n duurzaam karakter hoort natuurlijk ook een duurzame verpakking." De zeewier dulse, kombu en de mix van 3 zeewieren zijn de eerste zeewieren van Porto Muiños in de nieuwe verpakking en vanaf heden verkrijgbaar, in doosjes van 25 gram met een consumentenadviesprijs van 3,25 euro. 

Voor meer informatie: [email protected] en www.yourwell.nl 

Publicatiedatum: