Rob Baan (Koppert Cress) ziet verkoop 86% dalen:

"Ik zit met tienduizenden dozen kakelverse cressen"

Tholen - "Ik zit met tienduizenden dozen kakelverse cressen", vertelt Rob Baan van Koppert Cress. Zijn bedrijf is met wereldwijde vestigingen volledig op de horeca gericht en die is nagenoeg volledig stilgevallen als gevolg van de maatregelen die getroffen zijn na het coronavirus. "We hebben 86% minder verkoop. Dat is niet te overzien. En het is goed groeiweer, dus er komt nog meer product aan", verzucht de tuinder.

EHEC-achtige taferelen dus. "Daar denk je wel aan terug, alleen lag onze omzet toen nog een stuk lager en hadden we nog veel minder medewerkers", vertelt Rob, die inmiddels 300 personen op de loonlijst heeft staan. "Wel heb ik dit keer het vertrouwen dat de overheid ons gaat helpen. Dat was ten tijde van de EHEC nog heel anders, toen telden we nergens in mee. Het voordeel van 300 medewerkers is dat je ook 300 mensen met ideeën hebt. We gaan dan ook tal van acties optuigen om te redden wat er te redden valt. Zo gaan we een Cress Drive-In maken, waar chefs en geïnteresseerden kunnen langskomen om spullen te halen."

"Verder gaan we tal van acties houden om de koks te ondersteunen. Er is een enorme koksbrigade beschikbaar die niets te doen heeft. Zij hebben een enorme optater gehad. Wij gaan ze onze keuken beschikbaar stellen om ze ongelimiteerd te laten experimenteren met cressen in pesto's en azijn. En daarnaast gaan we de komende dagen zoveel mogelijk mensen gelukkig maken met onze producten via allerlei bizarre kanalen. Denk aan studenten die de cressen gaan verkopen aan hun familie en chefs die onze producten gaan verwaarden. Bij de cressen neer gaan zitten is geen optie!"

Voor meer informatie:
Koppert Cress
www.koppertcress.com/nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven