Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ruth van den Berg, Olive Oil Company:

"Van bloesem tot olijfolie en van oogst tot botteling, wij zijn intensief betrokken bij elke stap"

Tholen – Het is alweer bijna tien jaar geleden dat Conchita Dubbeld en Ruth van den Berg het 'Griekse Goud' naar Nederland haalden en de Olive Oil Company oprichten. "Om de kwaliteit van hun zuivere, biologische olie te waarborgen zijn we intensief betrokken bij elke stap van het proces. Van bloesem tot olijfolie, van oogst tot botteling. En al die tijd al doen ze dit met z'n tweetjes, met maar één doel… het leveren van topkwaliteit olijfolie", vertelt Ruth.

Conchita Dubbeld en Ruth van den Berg.

Subliem zuivere olijfolie
Sinds 2016 is bij Olive Oil Company ook het biologisch gecertificeerde Prime Olive Oil verkrijgbaar. "Dit merk hebben we helemaal zelf opgezet. Vanaf het ontwerp van het gerecyclede blik tot aan de smaaktesten." Prime Olive Oil Extra Vergine wordt gezien als één van de zuiverste ter wereld. Afkomstig uit beschermde olijfgaarden van de streek Mylophotamos op Kreta. "De grond is er droog en rijk aan fosfor en kalium en wordt bemest door de geiten en schapen die de takken en bladeren van de olijfbomen eten. Deze combinatie met de Koroneiki olijven, de eeuwenoude ervaring en respect voor de natuur alsmede de handmatige oogst levert een subliem zuivere olijfolie op."

PDO/BOB-gecertificeerd (Beschermde Oorsprong Benaming)
Met een zuurgraad onder de 0,3% mogen ze Prime Olive Oil subliem zuiver noemen. "Wat deze olijfolie nog unieker maakt is dat het PDO-gecertificeerd is. De gehele productie, verwerking en bereiding van de olijfolie moet plaatsvinden in een bepaald gebied volgens een door de Europese overheid gecontroleerde werkwijze. BOB is het equivalent van het Griekse PDO. Andere olijfoliën die van één olijfsoort gemaakt zijn, kunnen alsnog van verschillende eilanden afkomstig zijn en dit komt de vers- en zuiverheid niet ten goede. Daarom halen wij de olijven bewust uit één gebied."

Aanbevolen door topchef Paul Fagel, favoriet bij chefkoks en fijnproevers
Ambassadeur Paul Fagel roemt Prime Olive Oil: "Deze olijfolie is een eerlijke en heerlijke verrassing van de natuur." Ruth geeft aan dat chefkoks het een verrijking vinden om mee te werken en dat fijnproevers de mooie frisse smaak waarderen. De komende tijd hopen Conchita en Ruth weer proeverijen in diverse natuurvoedingswinkels te kunnen geven. "Dit zien wij als service naar onze klanten. We proberen rond de proeverij ook in te steken op een stukje informatievoorziening richting het personeel. We willen hen enthousiasmeren en wat leren over ons mooie product. En dit werkt: iedere proeverij bereiken we weer nieuwe mensen."

Voor meer informatie:

Ruth van den Berg
Olive Oil Company
06 23318164
[email protected]  
www.oliveoilcompany.eu