Hoe Jaap Korteweg zijn voedselrevolutie ontketende: van idealistische droom naar wereldsucces

Boek over De Vegetarische Slager verschijnt 5 maart

Op 5 maart verschijnt bij Xander Uitgevers 'De Vegetarische Slager', een boek dat geschreven is door Jeroen Siebelink en vertelt hoe Jaap Korteweg zijn voedselrevolutie ontketende: van idealistische droom naar wereldsucces.

Hij heeft even overwogen het klein te houden. Als iets voor zichzelf, alsof het maar een persoonlijk probleempje is met het supermarktaanbod. Maar het gaat niet om hem. Het gaat om de planeet. Volgens de Verenigde Naties is er vanaf 2050 een extra planeet nodig om onze planeet te voeden. En Jaap Korteweg heeft geen zin om die sombere rapporten te lezen, hij wil er ook geen oordeel over vellen, hij wil alleen maar iets doen aan het probleem. Dus nu zit híj met een probleem. En er is geen weg meer terug.Ontmoet Jaap Korteweg, slagerszoon en boer uit het Brabantse Zevenbergen: nuchter en bescheiden, maar ook ambitieus en eigenwijs. Iemand die blind is voor beren op de weg, maar zijn kansen altijd scherp ziet. Een eenvoudige man met een niet zo eenvoudige droom: mensen vegetarisch vlees laten eten. Lékker vlees; kip, biefstukken, rookworst – alles waar hij zelf als vleesliefhebber zo van houdt – maar dan zonder dat er een dier aan te pas komt.

Schrijver en onderzoeksjournalist Jeroen Siebelink neemt de lezer mee op het onvergetelijke avontuur van een groepje pioniers dat zich, gesterkt door de missie van Jaap, elke dag inzet voor een wereld zonder dierlijk vlees. Met dit geweldige boek ben je onderdeel van de droom, de strijd, de mislukkingen, de tactiek, de geheimen, het doorzettingsvermogen en het uiteindelijke succes van De Vegetarische Slager.

'Korteweg is van de knuppel en het hoenderhok. Hij vindt het prima om koeien in te leveren voor natuur. Grasland en weidevogels voor wildernis. Weg met de veehouderij. Niet een beetje, hup, gewoon alles. Hij noemt zichzelf de grootste bedreiging voor veeboeren.'
NRC Handelsblad over Jaap Korteweg

'Hier fop je de vleeseter mee.' Topkok Pierre Wind

'Gezonder, beter voor het milieu en trendy: Unilever neemt De Vegetarische Slager over en gaat er een wereldmerk van maken.’ Het Financieele Dagblad

'Jaaps werk is een prachtig voorbeeld van innovatieve disruptie.'
verkiezing EY Entrepreneur Of The Year (2016)

'Waarom een zielige kip gebruiken voor vlees, als je een machine hebt die vlees van De Vegetarische Slager maakt?' The New York Times

Jaap Korteweg (1962) is negende akkerbouwer en oprichter van De Vegetarische Slager. Als boer zag hij van dichtbij hoe zijn grote liefde voor vlees ten koste ging van dier, mens en planeet. Hij is ervan overtuigd dat plantaardige vleesopvolgers, die in smaak en beet niet te onderscheiden zijn van dierlijk vlees, het houden van dieren overbodig maken en het leven op aarde redden. Hoe? Gewoon, door de grootste slager van de wereld te worden.

Samen met marketingman en politicus Niko Koffeman, die hij bij toeval ontmoette op een camping, begon hij de slagerij uit zijn dromen. Zijn plantaardige vlees is de toekomst en wordt inmiddels in tientallen landen verkocht.

Dit is zijn verhaal.

Jeroen Siebelink (1986) heeft tal van non-fictietitels op zijn naam staan. Van zijn hand verschenen onder meer De oversteek, Vaders & zonen en Het wereldschokkende en onweerstaanbaar lekkere verhaal van Tony's Chocolonely.

368 pagina's | ISBN 9789401611923 | Prijs € 24,99

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Guusje de Vries, info@bureauguusje.nl, 06 28406829


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven