Patrick Gerritsen, Bio4Pack: "Omschakeling naar duurzame verpakkingen kan niet snel genoeg gaan"

Cruciale rol voor bioplastics in de Europese Green Deal?

De Europese Unie heeft recent de Europese Green Deal gepresenteerd waarin ambitieuze doelstelling zijn geformuleerd om Europa in 2050 het eerste klimaatneutrale continent te maken. Er zijn hiertoe een serie maatregelen en initiatieven ontwikkeld die de transitie naar een duurzame samenleving mogelijk moeten maken. In de European Green Deal wordt er speciale nadruk gelegd op de rol van de kunststofindustrie. Het is duidelijk dat bioplastics een belangrijke rol gaan spelen om de doelstellingen ten aanzien van een circulaire en fossiel-koolstofarme economie te realiseren.

Bio4Pack is klaar voor de belangrijke rol van bioplastics
"We hebben het afgelopen jaar ervaren dat steeds meer ondernemingen nu al de stap nemen van traditionele plastics naar bioplastics voor hun verpakkingen", aldus Patrick Gerritsen, directeur van Bio4Pack. "Er komen nog steeds nieuwe duurzame, composteerbare verpakkingsoplossingen op de markt waardoor deze overgang alleen nog maar aantrekkelijker en eenvoudiger wordt. Technisch gezien doen de nieuwe verpakkingen niet onder voor traditionele verpakkingen en ook de houdbaarheid van de verpakte producten is minstens net zo goed. Voor ondernemingen die een rol wil spelen in een circulaire economie zijn bioplastics daarmee een makkelijke stap om te nemen."

Bio4Pack heeft het afgelopen jaar diverse ondernemingen geholpen deze stap te maken. Niet alleen door het leveren van composteerbare verpakkingen, maar ook met advies hoe de transitie zo soepel en snel mogelijk te laten verlopen. Patrick: "Wat ons betreft kan de omschakeling naar bioplastics en andere duurzame verpakkingen dan ook niet snel genoeg gaan. Onze specialisten staan klaar om bedrijven te helpen met de transitie en in ons nieuwe onderkomen hebben we voldoende ruimte om de verwachte groei van de vraag naar bioplastics ook op logistiek gebied aan te kunnen. Kortom wij zijn helemaal klaar voor het helpen realiseren van de doelstellingen van de European Green Deal."

Voor meer informatie: p.gerritsen@bio4pack.com en www.bio4pack.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.