Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vegan chocoladerepen zichtbaarder plasticvrij

Tholen - Op de verpakking van de veganistische biologische chocoladerepen van het merk iChoc is vanaf nu het 'Plastic free'-logo terug te vinden. "Onze iChoc-repen zijn al sinds de lancering van het merk in 2015 plasticvrij. Tot nu toe hebben we hier nog weinig aandacht aan geschonken op de verpakking. Hierop stond slechts dat we alleen met duurzame folie werken. Daarom hebben we besloten om het 'Plastic Free' logo op de verpakkingen te gaan gebruiken", vertelt Alexander Kuhlmann namens de Duitse producent EcoFinia.

Volgens het motto 'packaging waste sucks' probeert EcoFinia de chocolade zo ecologisch mogelijk te verpakken. Al geruime tijd gebruiken ze hiervoor een natuurlijke alternatief dat er uitziet als plastic, maar is vervaardigd op basis van duurzaam geteelde houtvezels. Onder optimale omstandigheden kan het omhulsel van de reep zelfs binnen 50 dagen thuis gecomposteerd worden. De kartonnen verpakking daaromheen is gemaakt van hout dat afkomstig is uit duurzamere bosbouw en wordt uitsluitend bedrukt met inkt zonder minerale olie.

Nieuwtjes voor Bio-beurs
Voor 2020 heeft EcoFinia de nodige plannen, zo verklapt Alexander alvast. "We komen met twee nieuwe Vivani-repen voor zeer speciale doelgroepen. Ook wordt het ontwerp van onze kleine Vivani-repen, Schokoriegel, geoptimaliseerd. Er komen ook twee nieuwe vegan smaken voor liefhebbers van donkere chocolade en zoetekauwen. Al deze nieuwe producten en vernieuwingen presenteren we tijdens de Bio-beurs in Zwolle."

Voor meer informatie:

Alexander Kuhlmann
Ecofinia GmbH
+49 (0)2305 9208513
kuhlmann@ecofinia.de 
www.iChoc.de