Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Organic Goatmilk Coöperatie stelt zich open voor nieuwe leden

Ruimte voor meer biologische geitenmelk

Organic Goatmilk Coöperatie (OGC) bestaat 10 jaar. De consumptie van geitenzuivel en biologische voeding is het voorbije decennium heel snel gegroeid. In deze groeiende markt heeft de coöperatie zich ontwikkeld tot marktleider met een melkvolume van ruim 25 miljoen kg melk per jaar.

©OGC Facebook

OGC telt nu ruim 50 leden in drie landen: Nederland, België (Vlaanderen) en Duitsland (NordRhein-Westfalen). Onze geitenbedrijven zijn zeer divers: ze hebben een schaal van amper 100 ton tot ruim 1,5 mio kg melk. De afzet vindt plaats in België, Duitsland, Frankrijk en Nederland. De ruim 20 afnemers van OGC zijn actief in diverse biologische zuivelsegmenten: harde en zachte kaas, dagverse zuivel en melkpoeder.

Groeiende markt biedt kansen
De markt voor harde kaas is vrij stabiel en groeit gestaag, die van zachte kaas groeit sterker en ook voor dagverse zuivel zijn de mogelijkheden talrijk. Vooral de vraag naar melk voor verpoedering groeit hard. Diverse spelers zijn in Europa en wereldwijd aan de slag met babyvoeding op basis van biologische geitenmelk. Verder is er ook steeds meer vraag naar melkpoeder voor sport- en ouderenvoeding.

Groei met nieuwe producenten
De OGC-leden zijn nauw betrokken bij de werking van hun coöperatie. Op hun algemene vergadering van eind november hebben ze kennis genomen van de nieuwe ontwikkelingen en groen licht gegeven voor een groeiscenario. Dit betekent dat de coöperatie zich openstelt voor nieuwe leden.

OGC wenst zijn positie van marktleider te consolideren, wil inspelen op de kansen in de markt en kiest voor een duurzaam groeiscenario.
Daarbij wordt gekeken naar potentiële omschakelaars en kandidaat-starters, die bewust kiezen voor de biologische productie met een sterk onderscheidend vermogen. Daartoe zal de OGC zich bestuurlijk en organisatorisch versterken en medeverantwoordelijkheid opnemen voor een sterke biologische geitenhouderij.

Voor meer infomatie:
Organic Goatmilk Coöperatie 
Jan Dijkstra, voorzitter             
+31 (0) 6 30971306

Johan Devreese, secretaris     
+32 (0) 473 392670
info@organicgoatmilkcooperatie.nl
www.organicgoatmilkcooperatie.nl

Publicatiedatum: