Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Juni 2018: Decertificatie varkenshouder Jurgens Vleesvarkens B.V.

In juni 2018 heeft Skal Biocontrole het bio-certificaat van varkenshouder Jurgens Vleesvarkens B.V. uit Zeeland (Noord-Brabant) ingetrokken als gevolg van herhaalde kritieke afwijkingen op de inrichting van de uitloop, administratie en onvoldoende schoon en droog strooisel in de hokken van de varkens. 

Over het decertificeren van bedrijven
De biologische sector kenmerkt zich door een goede naleving van de regels. Maar: als een bio-ondernemer de regels bij herhaling overtreedt, kan Skal het bio-certificaat afnemen. Bio-ondernemers moeten elke afwijking zo snel mogelijk aantoonbaar corrigeren, binnen de door ons gestelde periode. Het intrekken van de certificatie doen we alleen bij kritieke afwijkingen. Vanaf 2017 publiceert Skal de bedrijfsnaam en vestigingsplaats van bedrijven die de organisatie moet decertificeren. Dit doet Skalj op het moment dat de decertificatie onherroepelijk is geworden. Jurgens Vleesvarkens B.V. heeft een juridische procedure gevoerd tegen de decertificatie. Dat proces is deze week tot stilstand gekomen door intrekking van het beroep bij de rechter. Nu er geen gerechtelijk oordeel wordt gevraagd is het decertificatiebesluit van Skal uit juni 2018 definitief. De afnemers van gedecertificeerde bedrijven worden op het moment van decertificatie al ge├»nformeerd. 

Over Skal Biocontrole 
De richtlijnen voor biologische landbouw en voeding zijn vastgelegd in Europese wetgeving. Skal Biocontrole is door de overheid aangewezen als onafhankelijke controle- en certificeringsorganisatie voor de biologische sector in Nederland.

Voor meer informatie: www.skal.nl

Publicatiedatum: