Het handboek voor biologische varkenshouders is nu vertaald in het Nederlands. Dit boek staat vol met informatie over het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van varkens. Het geeft bovendien een overzicht van de expertise van varkenshouders, adviseurs, wetenschappers en technische literatuur over de biologische varkenshouderij.

©Biologische Varkens FB

Het handboek is oorspronkelijk in 2015 ontwikkeld in het kader van het internationale project 'ProPIG' Het Departement Landbouw en Visserij van de Vlaamse overheid heeft het nu laten vertalen in het Nederlands.

Het handboek combineert de expertise van 74 varkenshouders met de inbreng van adviseurs en wetenschappers uit acht Europese landen. De aanbevelingen bieden ondersteuning aan boeren en adviseurs bij het ontwikkelen van een optimale varkenshouderij. Door middel van eenvoudige checklists identificeert het handboek mogelijke oorzaken en gedragsstoornissen voor veel voorkomende problemen en stelt maatregelen voor om ze op te lossen.

Het handboek is hier gratis te downloaden

Handboek bestellen
De gedrukte versie van het handboek is uitgevoerd in kunststof zodat het buiten gebruikt kan worden en het is uitgerust met handige tabbladen zodat alles snel terug te vinden is. Dit praktische boekje is te bestellen voor 20 euro. Bestel hier.

Bron: CCBT via bioKennis