Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Open dag Associate Degree Biologische melkveehouderij: 16 november

"De student zit zeer regelmatig echt met de veehouder aan tafel"

Tholen - Sinds twee jaar kan men op Van Hall Larenstein in Leeuwarden een tweejarige Associate Degree behalen in Biologische melkveehouderij. Morgen (zaterdag 16 november) organiseert Van Hall Larenstein een open dag. "Dit is de enige opleiding voor biologische melkveehouders in spe op HBO-niveau. De vaste lesstof combineren we met praktijkopdrachten. De student komt dus zeer regelmatig echt met de veehouder aan de tafel te zitten, wat enorm leerzaam is. Een boerderijstage in het buitenland behoort ook tot het lesprogramma", vertelt Feitze van der Hoek, praktijkdocent biologische melkveehouderij aan de hogeschool.

Feitze geeft aan dat de opleiding een kleinschalig karakter heeft. "Hierdoor is er een vrij directe benadering tussen de docenten en studenten. De biologische sector groeit. Daardoor is er ook meer behoefte aan goed opgeleide professionals in het biologisch werkveld. Tijdens deze opleiding worden leerlingen klaargestoomd voor de toekomst in het biologische werkveld. Ze leren alles over een biologisch bedrijfssysteem in de melkveehouderij. Na afloop van de opleiding kunnen studenten zelfstandig en succesvol een biologisch melkveebedrijf runnen. Ook kunnen ze er voor kiezen om adviseur te worden bij bedrijven die zich bezighouden met biologische melkveehouderij."

Thema's opleiding biologische melkveehouderij
Op de website van Van Hall Larenstein staat omschreven waarin de richting Biologische melkveehouderij verschilt van de richting Melkveehouderij: er is extra aandacht voor bodem en gewas, het benutten van mest, de (biologische) markt en afzet, evenals de omschakeling van gangbaar naar biologisch. Bij deze tweejarige opleiding worden studenten uitgedaagd om 100% kringloop sluitend te denken en te werken. Ze leren er alles over een duurzame bedrijfsvoering zonder milieubelasting, met de bodem als basis.

Voor meer informatie:

Feitze van der Hoek
Van Hall Larenstein
Agora 1
8901 BV Leeuwarden
06 10306570
feitze.vanderhoek@hvhl.nl  
www.hvhl.nl