Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuw: duurzame, dierproefvrije handzeep

DOEN Participaties investeert half miljoen euro in Seepje

DOEN Participaties investeert als enige externe aandeelhouder 500.000 euro in Seepje, producent van natuurlijke was- en reinigingsproducten. Het geld wordt onder meer gebruikt voor de lancering van een 100 procent natuurlijke dierproefvrije vegan handzeep die vanaf vandaag (5 november) in de winkels ligt. Ook wordt de investering gebruikt voor een uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië en Frankrijk.

Jasper Gabriëlse en Melvin Loggies  

"Seepje is een voorloper als het gaat om het duurzaam en milieuvriendelijk produceren van was- en reinigingsproducten", vertelt Michelle de Rijk, Impact Investment Manager bij DOEN Participaties. "Door kwalitatief hoogstaande producten te maken, oog te hebben voor mens en milieu en volledige transparantie te geven over het productieproces vergroot Seepje het bewustzijn van de consument en is zij een voorbeeld voor de hele sector. Wij steunen het bedrijf dan ook van harte met deze investering."

Seepje maakt haar producten op basis van de schillen van de Zeepnotenboom (Sapindus), die in- en rondom het Himalayagebergte groeit. Zodra de schillen van deze vrucht in aanraking komen met water produceren zij een natuurlijk schuim. De schillen worden tegen een eerlijke prijs ingekocht om de leefomstandigheden van de mensen ter plekke te verbeteren. Ook bij de verpakking die al meerdere internationale design awards heeft gewonnen, staat duurzaamheid centraal. Zo zijn de verpakkingen voor 97 procent gemaakt van gerecycled HDPE- plastic uit Nederland.

Handzeep
"Veel van onze klanten vroegen wanneer we met duurzame verzorgingsproducten de markt op zouden gaan, dus we zijn bijzonder blij dat DOEN Participaties deze handzeep mede mogelijk heeft gemaakt", vertelt Jasper Gabriëlse, medeoprichter van Seepje. "We innoveren en zijn er trots op dat we voorop lopen in het gebruik van hernieuwbare grondstoffen, zo doen we iets goeds voor mens en milieu."

Eén van die innovaties is het gebruik van melkzuur als natuurlijk conserveringsmiddel in de handzeep. De zeep is er in de geuren eucalyptus- rozemarijn en lavendel- tonka. Het is dierproefvrij en heeft een certificering van The Vegan Society. Vanaf 5 november ligt de zeep in meer dan 700 winkels, waaronder Albert Heijn, WAAR en de Wereldwinkel.

Over Seepje
Melvin Loggies en Jasper Gabriëlse zagen als 21-jarige studenten op televisie hoe een Nepalese vrouw een natuurlijke vorm van zeep gebruikte om te wassen. Dat riep meteen de volgende vraag op: waarom gebruiken we hier allerlei synthetische toestanden, als wassen ook natuurlijk kan? In 2013 richtten ze samen Seepje op. Seepje maakt natuurlijke was- en reinigingsproducten op basis van de beste natuurlijke ingrediënten, zoals de Sapindus mukorossi-vrucht uit de Himalaya. Door Seepje te gebruiken, creëren we samen een schonere én mooiere wereld. Het bedrijf is een Benefit Corporation of B Corp. Het voldoet aan de strengste eisen op het gebied van sociale en milieuprestaties, transparantie en aansprakelijkheid. De producten van Seepje worden verkocht bij meer dan 1.500 verkooppunten in Nederland, België en Duitsland. Zie voor meer informatie www.seepje.nl.

Over DOEN Participaties
DOEN Participaties investeert al bijna 25 jaar in innovatieve, duurzame en sociale startups. DOEN Participaties heeft de ambitie de wereld groener en socialer te maken. Daarom staat impact centraal bij alle investeringen. DOEN Participaties investeert in de vroege fase van bedrijven en durft risico te nemen. DOEN Participaties is volledig eigendom van en wordt gemanaged door Stichting DOEN. Stichting DOEN is opgezet door de Nationale Postcode Loterij om vernieuwende initiatieven te steunen. Voor meer informatie: www.doenparticipaties.nl.

Publicatiedatum: