Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zilver voor biologische Jerseykaas bij de World Cheese Awards 2019

Tijdens het internationale event de World Cheese Awards 2019 in Bergamo Italië, wint Treur Kaas een zilveren award voor de biologische Jerseykaas van 1 jaar oud, Happy Mrs. Jersey Old Wisdom  in de categorie Koekaas. Het winnen van deze prijs is een prachtig resultaat van de samenwerking tussen De Jerseyhoeve, De Mèkkerstee uit Ouddorp en Treur Kaas.

Happy Mrs. Jersey Old Wisdom is een biologische kaas gemaakt van 100% Jerseymelk. De kleine Jerseykoeien grazen in de natuurgebieden van het eiland Goeree-Overflakkee. Jerseykoeien zijn heel nieuwsgierig, intelligent en klein van stuk. Met hun lange wimpers en zachte bruine vacht doen ze heel vriendelijk aan. Deze koeien geven niet veel melk, maar de melk die ze geven is speciaal. De melk heeft hogere eiwit- en vetgehalten dan melk van Holstein koeien waardoor een heel romige kaas gemaakt kan worden. Bij De Mèkkerstee in Ouddorp wordt de melk verwerkt. Met alleen natuurlijke ingrediënten maken zij op ambachtelijke wijze de Jerseykaas. In het pakhuis van Treur Kaas ligt de kaas circa 1 jaar op houten planken te rijpen. Dit resulteert in een oude kaas met een mooi kristal in het zuivel, een bijzonder karakteristieke smaak en een goede smeuïgheid.

De jury van de World Cheese Awards 2019 waardeert de smaak van de oude Jerseykaas enorm en kent daarmee een Zilveren Award toe. Een mooie waardering voor deze vriendelijke oude Jerseykaas.

World Cheese Awards                                                                       De World Cheese Awards wordt georganiseerd door de Engelse Guild of Fine Food. Dit jaar vond de 32ste editie plaats in Bergamo Italië waarbij de keuring werd gecombineerd met een Lokaal Kaasfestival. De World Cheese Award is een grote ‘cheese-only’ wereldcompetitie met 3.804 deelnemende kazen uit 42 verschillende landen uit 6 continenten. Hier worden kazen van kleine artisanale kaasmakers tot de grote giganten getest. 260 juryleden uit 35 verschillende landen testen de kaas in kleine teams van 3-4 juryleden. Zij beoordelen de kaas op uitstraling, reuk, smaak en consistentie, waarbij de smaak en het mondgevoel het zwaarst wegen. Deze teams bepalen welke kazen uit hun klasse een bronzen, zilveren of gouden award winnen.

Voor meer informatie: www.treurkaas.nl 

Publicatiedatum: