Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Yuri Blanken: "Deze uitstraling verdient het product gewoon"

Griekse Yoghurt nu in bedrukte glazen pot

Vanaf komende week een bijzonder opvallend nieuw zuivelproduct in de schappen. "Niet helemaal nieuw", vertelt eigenaar Yuri Blanken van Craft Dairy. "Het is de bekende Griekse Yoghurt van Drentse Aa Zuivel. Lekker romig en stevig en al vele jaren te koop in de natuurvoedingswinkels." Nieuw is de verpakking. De Griekse Yoghurt van Drentse Aa Zuivel wordt nu aangeboden in een bedrukte glazen pot, zoals ook gebeurt met de Yogarde. "Een verpakking die uitstekend past bij de kwaliteit van het product, eigenlijk veel te lekker en bijzonder voor een plastic beker! Deze uitstraling verdient het product gewoon en vaste gebruikers zullen dat bevestigen."

"De stevigheid van de Griekse Yoghurt maakt het perfect voor een lekker dessert. Maar ook als basis voor bijvoorbeeld koude sauzen is deze stevige, romige yoghurt uitstekend geschikt. We krijgen veel reacties van consumenten, bijvoorbeeld over hoe zij de Griekse Yoghurt gebruiken, erg leuk natuurlijk. De leukste? Ongetwijfeld de heer op leeftijd die ons meldde dat ├│nze Griekse Yoghurt de absolute favoriet was van zijn twee hondjes!"

"De Griekse Yoghurt wordt verrijkt met eigen room en wordt, na het aanzuren, standgerijpt. Het standrijpen van yoghurt zorgt voor een prachtige structuur maar is ook lastig. Oplettendheid is geboden, het rijpen van de yoghurt is altijd anders en niet te automatiseren. Steeds weer controleren, om te voorkomen dat de rijping niet te vroeg, maar zeker ook niet te laat wordt afgebroken. Dit vraagt geduld en vakmanschap. Aspecten die we inmiddels beschouwen als onze specialiteit."

Craft Dairy in FOOD100
"Het verhaal over glas slaat aan", vertelt Yuri, "De uitverkiezing van ons bedrijf in de Food100 van 2019 bevestigt dat zeker nog eens. De Food100 is een lijst van gamechangers in de voedingssector met ├ęchte plannen voor de toekomst. Hieruit blijkt maar weer dat glas niet ouderwets is, maar de duurzame verpakking voor deze tijd!"

Hij vervolgt: "Door het glas te laten bedrukken, sparen we niet alleen etiketten uit, maar zorgen we ook voor zeer onderscheidende producten in het zuivelschap. Ook als we het nieuwe glas aankopen, verzekert onze leverancier ons dat dit al uit minimaal 70% gerecycled glas komt. Naast de mooie eigenschappen voor het product, want glas is ook het beste voor de smaak van zuivel, zijn deze duurzaamheidsaspecten een extra motivatie om te proberen zo snel mogelijk definitief afscheid te nemen van de laatste kunststof verpakkingen. Craft Dairy wordt dan een 'Plastic Free Milk Company'. Het kost ons meer tijd, meer werk, en we maken dus ook meer kosten, maar dat is het dubbel en dwars waard. Met de omzetting van onze Griekse Yoghurt naar glas hebben we een grote stap gemaakt. Klaar voor de toekomst, al bijna helemaal in glas."

Voor meer informatie: info@craftdairy.nl en www.craftdairy.nl 

Publicatiedatum: