Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jager & Boer: samenwerking tussen biologische varkensboer Jeroen Neimeijer en jagers

"Het is geen vleeswinkel, maar een vleesboetiek"

Tholen - Jager & Boer is nu officieel geopend. Dit is een vleeswinkel aan de Blijmarkt in hartje Zwolle. De winkel is een samenwerking tussen biologische varkensboer Jeroen Neimeijer en de jagers Emile Richter en Lisa Koers.

De winkel is in eerste instantie geopend zonder hier publiciteit aan te geven. Jeroen Neimeijer vertelt: "We hebben eerst even alleen de deur opengezet, om eventuele kinderziektes er uit te halen. Het is tenslotte een compleet nieuwe winkel en we zijn allen nieuw in het winkeliersvak. Dus we moesten eerst even onze draai vinden. Vanaf deze week gaan we ermee de boer op."

Tijdens de eerste paar weken hebben ze een redelijke aanloop gehad. "Wat dat betreft zitten we in goed hoekje van Zwolle", zegt Jeroen. "Aan de overkant zit bijvoorbeeld een biologische supermarkt." De proefperiode is goed verlopen. Er blijkt veel vraag naar wild te zijn."

Jeroen is Emile Richter, zijn compagnon, een aantal jaren geleden tegen het lijf gelopen. Emile heeft een reclamebureau in Zwolle en hij is ook jager. Toen al zag hij mogelijkheden om samen te gaan werken. "Ik doe natuurlijk mijn eigen vleesverwerking en hij zag mogelijkheden om zijn wild te vermarkten. Emile is toen het reclamewerk voor mij gaan doen en nu hebben we dus een eigen winkel."

"Vanuit milieuredenen hoef je echt geen minder vlees te eten", zegt Jeroen. "Maar je kunt wel gewoon bewust kiezen voor biologisch vlees of wild. Er is veel wild dat geschoten moet worden en dit is een mooi stukje duurzaam vlees. Verder ben ik als varkensboer ook bezig met het zetten van forse stappen om de varkenshouderij steeds meer CO2-neutraal te maken."

Jeroen vertelt dat hij als varkensbedrijf al een aantal jaren bezig is om dichter bij de consument te komen. "Toen ik begon als biologisch varkenshouder gingen mijn varkens de vrachtwagen in en wat ik terug zag was een waardering in de vorm van een afrekening. Meer waardering en meer contact met de eindgebruiker is voor mij een belangrijke drijfveer om dit te doen. Daarnaast halen we er door een eigen winkel te openen ook een paar schakels tussenuit. Hierdoor wordt de keten korter."

Jager & Boer verkoopt niet alleen wild en biologisch varkensvlees, maar ze verkopen bijvoorbeeld ook rund, gevogelte, kruidenproducten, wijnen en snijplankjes. "Zoals Emile altijd zegt, Jager & Boer is geen vleeswinkel, maar een vleesboetiek", aldus Jeroen.

Voor meer informatie:

Jager&Boer
Blijmarkt 11–13
8011 ND Zwolle
06 52786880
[email protected]
www.jagerenboer.nl