Amerikaanse uienhandelaar gaat z'n eigen uienbalen telen

Owyhee Produce heeft bekend gemaakt van plan te zijn z'n eigen afbreekbare zakken te gaan maken door hennepvezels van eigen teelt te gebruiken. Deze composteerbare zakken moeten een verpakkingsoptie zijn in de lente van 2020.

Voor het eerst in z'n geschiedenis zal Owyhee Produce dit jaar op 202 ha industriële hennep telen op z'n bedrijf in Oregon. De hennep zal gebruikt worden om CBD olie te maken en van de overgebleven vezels worden composteerbare zakken en andere materialen gemaakt. Volgens het bedrijf zijn de medewerkers enthousiast om mee te werken aan het bereiken van een volledige cyclus in hun pogingen om koolstofuitstoot te verminderen en vervuiling en afval tegen te gaan. 

Shay Myers van Owyhee Produce: "We weten dat vandaag de dag niet iedereen aan dit soort eisen kan voldoen. Maar de meeste bedrijven hier zijn begaan met het verminderen van koolstofuitstoot, vervuiling en afval. Wij zijn een van de meest klimaatbewuste en progressieve teeltbedrijven in het land en we willen samenwerken met de beste bedrijven om een verschil te maken." Naast het produceren van afbreekbare uienzakken wil Owyhee Produce z'n motto  "Er is een verschil!" versterken door voor de toekomst verantwoord te telen. Het bedrijf wil in 2022 groener zijn met: 

  • 100 % composteerbare, bio-afbreekbare en recyclebare verpakking
  • 100 % regeneratief
  • 100 % koolstof neutraal
  • 25 % vermindering watergebruik/ha
  • 25 % minder brandstofgebruik/ha
  • 0 % monocultuur

Volgens Owyhee won het regeneratieve idee de afgelopen jaren aan belangstelling door het politieke klimaat van 'going green', maar is het altijd al een onderdeel van het bedrijfsbeleid geweest. Hoewel uien hun meest gevraagde gewas is telen ze slechts een keer per 5-6 jaar uien op hetzelfde veld. Het bedrijf zegt dat deze gewasrotatie de bodemgezondheid op een natuurlijke manier herstelt, waardoor het gebruik van synthetische gewasverbeteringsmiddelen minder nodig is, wat minder impact op het milieu heeft en waardoor ze aan hun belofte van een oogst van hoge kwaliteit kunnen voldoen. Daarom ook is een composteerbare zak een logische stap voor ze. 

"Het is onze plicht om ervoor te zorgen dat de toekomstige telers in staat zijn om efficiënt te telen door onze duurzame teeltpraktijken van nu."

Als onderdeel van hun rotatiegewassen telen ze bonen en peulen om de stikstofniveaus in de bodem op peil te houden. Kroten, alfalfa en maïs tegen onkruid. Maïs, graan en hennep om de bio-massa en de bodemgezondheid te verbeteren. Mosterd en munt worden gebruikt als natuurlijke ontsmettingsmiddelen en ter voorkoming van plagen en andere ziekten. 

Voor meer informatie:
Blake Branen
Owyhee Produce
Ph: +1 (541) 610-0410
blake@owyheeproduce.com
www.owyheeproduce.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven