Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voor blauwe bessen, tomaten, aardbeien, kersen en druiven

Nieuw ontwerp composteerbare verpakkingen

CKF heeft bekendgemaakt dat het haar lijn composteerbare en recyclebare topsealverpakkingen heeft uitgebreid met punnets in de maten EC 810 en EC 4068. De nieuwe producten werden ontworpen in samenwerking met klanten om het transport nog efficiënter te maken en de zichtbaarheid te verbeteren. "De visuele impact van verse AGF verpakt in deze nieuwe punnets is groot en appelleert aan de wens van consumenten om hun plasticverbruik te verminderen," zegt Brad Dennis, directeur sales & marketing bij CKF.

De nieuwe ontwerpen vormen een aanvulling op het bestaande assortiment topseal-producten van CKF. 

 


“Deze duurzame verpakkingsoplossing is niet alleen bedoeld om consumenten te helpen thuis verpakkingsafval te scheiden en composteren maar ook om waarde toe te voegen voor retailers dankzij een betere houdbaarheid en lager plasticverbruik, hogere afzet en uiteindelijk een kleinere CO2-voetafdruk. De hogere efficiëntie en naadloze automatisering van de nieuwe ontwerpen zijn slechts een paar manieren waarop CFK waarde voor haar klanten creëert."

De twee nieuwe ontwerpen hebben een betere houdbaarheid dan de bestaande Earthcycle punntes en laten een verbetering van 20% ten opzichte van PET-clamshells zien.

De producten van Earthcycle zijn gecertificeerd door AB Vincotte en kunnen thuis worden gecomposteerd. Daarnaast dragen ze het FSC-keurmerk. De punnets vormen een aanvulling op de uitgebreide Earthcycle-productlijn en zijn te gebruiken met flowwrap-toepassingen. De topsealfolies voor de Earthcycle-punnets zijn verkrijgbaar als composteerbaar substraatfolie en kunnen uitgevoerd worden als handige, hersluitbare topsealverpakking. 

CFK zal aanwezig zijn op de PMA Fresh Summit, stand 4983, evenals op Fruit Attraction in Madrid, stand 6E07A.

Voor meer informatie:
Brad Dennis
CKF, Inc.
Tel: (416) 249-2272
bdennis@ckfinc.com
www.ckfinc.com

Publicatiedatum: