Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Noémie Dorion, Martin Emballage:

Franse vraag naar houten verpakkingen neemt toe terwijl die naar plastic afneemt

Martin Emballage was oorspronkelijk een houtzagerij die vanuit het departement Deux Sèvres door één familie gerund werd. Het bedrijf is opgericht in 1947 en begon in de jaren vijftig met het ontwerpen van kaaskratten. In de jaren 70 specialiseerde het bedrijf zich in lichte houten verpakkingen. “We kunnen 13 miljoen verpakkingen per jaar maken, alle producten samen. We maken voornamelijk houten manden, kratten en maaltijdbakken en om aan de vraag van onze klanten te voldoen, bieden we ook de mogelijkheid tot het laten maken van gepersonaliseerde accessoires. Maar we richten ons vooral op het ontwikkelen van houten verpakkingen. Elke klant is vrij om de verpakking te laten maken zoals hij dat wil,” legt Noémie Dorion van de verkoopafdeling van Martin Emballage uit.

80% van de producten van Martin Emballage zijn bedoeld voor de voedingsindustrie. “We bieden onder andere feestelijke verpakkingen voor groenten, fruit, kaas, zalm aan met betrekking tot kerst. Tegelijkertijd blijven we groeien op andere markten als die van de tuinbouw. ”

De verpakkingen worden op veel werkterreinen gebruikt en de vraag is de laatste jaren toegenomen. “Onze verpakkingen worden gebruikt als logistiek middel voor transport en om producten met een meerwaarde te kunnen verpakken. Voor sommige van onze klanten is het hout een aanvulling op het plastic of vervangt het dit volledig. Dankzij onze innovaties kan Martin echte alternatieven voor plastic bieden. Verder is hout een natuurlijk en tijdloos materiaal dat bijzonder populair is bij consumenten. ”

Wat de productie betreft, krijgt Martin Emballage zijn aanbod lokaal om zo de ecologische voetafdruk te verkleinen. “Natuurlijk hebben we een duurzaam houtoogstsysteem. We zagen het hout enkel binnen een straal van 150 kilometer van het bedrijf. We hebben het geluk ons in een regio te bevinden met veel populieren van de Marais Poitevin. Populieren worden gekapt als ze 18 jaar oud zijn en we subsidiëren en stimuleren herbeplanting. Met andere woorden: voor elke gekapte boom geven we de populierkwekers geld waarmee ze opnieuw kunnen planten. Soms is dit ook in ons eigen belang omdat we momenteel voor de vierde keer oogsten uit pakketten die we zelf hebben gesubsidieerd. ”

Voor meer informatie:
Noémie DORION
SAS Martin Emballages
29 route de Champdeniers
79400 Augé - France
Vaste telefoon: +33(0)5 49 05 77 73
Mobiele telefoon: +33(0)7 72 45 03 73
www.panier-bois.com
www.tonely.fr

Publicatiedatum: