Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Udea en DO-IT redden noten met gemengde notenpasta

'Save my nuts' voorkomt voedselverspilling

Wanneer je doel is om mooie biologische producten van hoge kwaliteit aan te bieden, dan doet het extra veel pijn wanneer je iets daarvan zou moeten weggooien. Om deze reden wordt er altijd gekeken of er een beter alternatief is.

Afgelopen juli stond DO-IT, importeur en verpakker van biologische grondstoffen voor Ekoplaza en Your Organic Nature, voor deze vraag. Bij het mixen van hun notenmix ging er iets mis.

Aart-Jan Knauff, DO-IT: "De bedoeling was om voor Udea gemengde noten te verpakken, maar door een productiestoring was dit mengsel niet meer bruikbaar. We benaderden Udea met de vraag wat zij van het idee vonden als we deze partij lieten verwerken tot een rijkgevulde gemengde notenpasta en of zij dan de verkoop naar de consument konden verzorgen. De reactie van Udea?: 'Natuurlijk, gaan we doen!'. Een paar weken later waren de eerste potten een feit."

Onder het merk 'Save my nuts' biedt Udea een lekkere gemengde notenpasta aan voor een mooie prijs. De producten zijn vanaf heden te bestellen, zolang de voorraad strekt. DO-IT en Udea hopen uiteraard dat het een eenmalige actie zal zijn.

Udea productnummer: 5013099

Save my nuts – gemende notenpasta

Voor meer informatie: [email protected] 

Publicatiedatum: