Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Schamel Meerrettich presenteert assortiment op de Anuga

"Voor ons is het belangrijk om de consumenten bio-mierikswortel ter beschikking te stellen"

Het traditionele Beierse Schamel Meerrettich is al vaak op de Anuga vertegenwoordigd geweest en zal ook dit jaar weer een deel van haar brede productassortiment presenteren. Naast de klassieke producten, die allemaal een nieuw design hebben gekregen, staan de nieuwe Beierse bio-mierikswortel en de rustieke geraspte mierikswortel in de focus, meldt directeur Matthias Schamel.


De directie van het traditionele bedrijf: Matthias Schamel (l) en Andreas Schöppl.

De firma Schamel is reeds sinds enkele jaren bio-gecertificeerd, maar tot een biologisch mierikswortelassortiment voor de consumenten kwam het tot nu toe nog niet. "De bio-trend houdt verder aan en voor ons is het belangrijk dat de retail de consumenten ook wat biedt. Degene die bio-zalm koopt, heeft nou eenmaal ook bio-mierikswortel nodig", aldus Matthias.

Positionering in het schap
De positionering van het bio-assortiment in het schap is echter een uitdaging: "De bio-producten zijn natuurlijk ongezwaveld en moeten daarom ook aan de PoS passend gekoeld worden. Dat wil zeggen men vindt ze niet in het droge assortiment zoals de conventionele mierikswortel maar in het koelschap. De bio-mierikswortel kan het beste bijvoorbeeld naast bio-zalm gepresenteerd worden om zo een wederzijdse synergie aan de PoS te vormen", becommentarieert Matthias.


De Beierse bio-mierikswortel wordt door gewaardeerde bio-telers geteeld en groeit op akkers rondom de mierikswortelstad Baiersdorf. De bio-mierikswortel heeft door de bio-kwaliteit en het Beierse GGA-keurmerk (Beschermde Geografische Aanduiding) twee unieke kenmerken.  


Een tweede noviteit vormt de rustieke geraspte mierikswortel: Handgeplukte mierikswortelstengels komen vers geraspt in een glas in de handel.

Sterk in drie handelscategorieën
Het familiebedrijf Schamel werd in 1846 in de mierikswortelstad Baiersdorf in Bayern opgericht en is het oudste mierikswortelmerk ter wereld. Het bedrijf levert aan een brede clientèle in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, maar levert daarnaast ook aan klanten in Oost-Europa en Azië. "Onze hoofdafzetmarkten zijn de retail, de verwerkende industrie evenals de gastronomie en grootverbruikers. We hopen op de Anuga in gesprek te komen met besluitvormers uit de handel."

Bezoek het bedrijf op de Anuga op de gezamenlijke stand van Bayern: hal 10.2, stand B-068 

Voor meer informatie:
Schamel Meerrettich GmbH & Co. KG
Johann-Jakob-Schamel-Platz 1
D-91083 Baiersdorf - Bayern
Tel. 09133 7760-0
ms@schamel.de  
www.schamel.de 

Publicatiedatum: