Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Film 'Dansen met gehoornde dames' op Cheese BRA en Online

De film 'Dansen met gehoornde dames', over het verhaal achter de Remeker kaas, is nog steeds actueel. Dat blijkt maar weer uit de vertoning van de film op Cheese Bra aanstaande zaterdag 21 september. Met name dit jaar staat de rauwmelkse kaas volop in de belangstelling. Vandaar dat de organisatie graag de film wilde vertonen die laat zien wat er allemaal bij een rauwmelkse kaas komt kijken. Ook al is de film van 2013, de thema's antibioticavrij werken, dierenwelzijn, gras gevoerd vee, gehoornde dieren en kalfjes bij moeder zijn hotter than hot.

Filmmaker Onno Gerritse: "Toen ik in 2009 begon te filmen, was de Remeker boerderij nog niet erg bekend. Veel mensen zagen het als een experimentele boerderij. Nu 10 jaar later is het één van de grote voorbeeldboerderijen geworden. De film heeft daar een niet onbelangrijke rol in gespeeld. Toen ze bij Cheese Bra te kennen gaven dat ze graag de film wilde vertonen, vond ik dat een leuk idee omdat de film zo goed aansluit bij het Slowfood verhaal, Slowfood is de organisator van Cheese BRA. Dus voor alle mensen die de film nog niet hebben gezien en toevallig in Bra zijn, is dit een mooie gelegenheid. Maar voor alle anderen leek het me toch leuk om de film nu ook online te zetten. Zo kan de hele wereld zien hoe deze eigenzinnige boeren totaal andere keuzes maken in het land van melk, kaas en boter. En dat juist deze keuzen de Remeker-kaas gebracht heeft op eenzame hoogte in het topsegment."

Voor meer informatie over de film: www.dansenmetgehoorndedames.nl 

Klik hier voor de online film: 

Dancing with Horned Ladies from Onno Gerritse on Vimeo.

En hier voor meer informatie over de vertoning tijdens Cheese Bra.

Publicatiedatum: