Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Schoolklas bezoekt omschakelaar Melkveehouderij de Jong

"Terug naar school met zelf gevangen wormen, kevers, torren en slakken"

Vorige week is in het kader van de week van de Brabantse Wal is groep 5 van de Groen van Prinsterer school uit Dinteloord op boerderijbezoek bij Melkveehouderij de Jong geweest. Melkveehouderij de Jong is in omschakeling naar biologische melkveehouderij en één van de vijf deelnemers aan Klasseboeren Brabantsewal.

"Omdat de meeste koeien buiten in de wei liepen was er in de stal niet veel te zien. Na een kijkje bij de melkrobots en bij de jongste kalfjes zijn we met de kinderen naar het weiland gegaan. De koeien maken lekkere melk van het kruidenrijke gras, maar waar groeit het kruidenrijke gras nu eigenlijk van? De kinderen hebben 's middags de handen uit de mouwen gestoken en zijn zelf op onderzoek uit gegaan. Wat leeft er allemaal in de bodem en hoe werkt de kringloop op ons melkveebedrijf?", aldus Johan de Jong. 

Hij geeft aan dat het een leuke leerzame middag was, waarbij iedereen vieze handjes heeft gekregen. "De kinderen gingen terug naar school met zelf gevangen wormen, kevers, torren en slakken. Op school gaat de juffrouw een wormenbak maken, zodat de kinderen nog lang kunnen nagenieten van het boerderijbezoek", besluit hij. 

Voor meer informatie:

Johan de Jong
Melkveehouderij de Jong
Mariadijk 4
4671 PB Dinteloord
06 55944959
0167 538450
info@melkveehouderijdejong.nl 
www.melkveehouderijdejong.nl 

Publicatiedatum: