Thee of toch limonade?

Tholen - Ilona Valster, eigenaresse van Okae Kinderthee, kwam op het idee om haar bedrijf op te richten door haar opgroeiende dochter. "In mijn zoektocht naar eten en drinken voor mijn dochter ontdekte ik dat de meeste, voor kinderen bedoelde producten, te veel suiker bevatten. Vanuit mijn achtergrond als product- en collectiemanager aan de ontwikkelingskant besloot ik om hiervoor een alternatief te ontwikkelen om er zo voor te zorgen dat kinderen minder suiker binnen krijgen. Toen ik me verder ging verdiepen kwam ik er ook achter dat juist de vloeibare suikers slecht zijn. Daarom ben ik me eerst op drinken gaan richten."

Toen Ilona eenmaal wist dat ze zich op drinken wilde gaan richten, is ze gaan kijken op welke wijze thee iets zou kunnen zijn. "Ik sprak toen met mensen van kinderdagverblijven, die aangaven ook zoekende te zijn naar een beter alternatief voor limonade. Toen ben ik me in de thee gaan verdiepen en zo kwam ik er achter dat thee ook goed koud gedronken kan worden, als er geen cafeïne en suiker in zit. Dan wordt het echt een alternatief voor limonade. Het dicht dan als het ware het gat tussen water en limonade. Toen ben ik op zoek gegaan naar geschikte biologische thee. Door de thee met een groep kinderen te testen kwamen we erachter wat voor kinderen belangrijk was en zo zijn we op de 4 smaken, Lemon Lagoon, Mangoes Tea Tub, Strawberry Spa en Apple Pie Pool, uitgekomen."

De theezakjes zitten in biologisch afbreekbare zakjes gemaakt van PLA, maïszetmeel. Okae for Kids heeft gekozen voor een goede kwaliteit biologische thee. "In eerste instantie wilde ik gaan voor losse thee, maar uit onderzoek bleek dat ouders, voor het gemak, de thee liever in een zakje wilden. We hebben daarom gekozen voor grotere zakjes zodat de thee beter kan circuleren. Daarnaast hebben de theedozen een afwijkende vorm zodat ze door de brievenbus kunnen. Hierdoor zijn de verzendkosten lager, minder ingepakte lucht,  en het is duurzamer. De thee wordt geproduceerd in landen zowel binnen als buiten de EU en geïmporteerd via een groothandel in Duitsland."

De thee is verkrijgbaar via de webshop en 15 verkooppunten. Okae for Kids kijkt of de verkooppunten kunnen worden uitgebreid. Daarnaast wordt de thee geschonken in een aantal kinderdagverblijven en ook de horeca heeft interesse. "Naar de toekomst toe wil ik kijken of ik dit concept nog breder neer kan zetten en meer bewustwording kan creëren over de hoeveelheid suiker die in limonade zit. Veel ouders schrikken als je ze vertelt dat er gemiddeld 4 suikerklontjes in de aanmaaklimonade zit. Als ze zich hiervan eenmaal bewust zijn, staan ze ook open voor alternatieven. Als dit concept eenmaal goed in de markt staat, ga ik wellicht kijken naar andere producten. Maar ik blijf me wel richten op kinderen."

Voor meer informatie:

Ilona Valster
Okae for Kids
Rosendaalsestraat 375
6824 CK Arnhem
06 11414015
info@okaeforkids.nl
www.okaeforkids.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven