Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Organic Fraud Prevention Solutions-programma kondigt nieuwe cursussen aan

Ter uitbreiding en verbetering van de middelen die de biologische sector nu kan gebruiken om fraude tegen te gaan, heeft de Amerikaanse Organic Trade Association aangekondigd dat ze drie online cursussen gaan ontwikkelen om hun Organic Fraud Prevention Solutions-programma uit te breiden. De cursussen zijn ontworpen voor biologische bedrijven, geaccrediteerde certificeerders en biologische inspecteurs, en één van de cursussen is verplicht voor bedrijven die aan het programma meedoen. Het baanbrekende Organic Fraud Prevention Solutions-programma werd eerder dit jaar door de Organic Trade Association gelanceerd en tot nu toe hebben zo'n 40 biologische bedrijven zich hierbij aangesloten.

De nieuwe anti-fraudecursussen zullen analyseren waar de mogelijkheden voor criminaliteit liggen in de biologische toeleveringsketen en geven informatie over de belangrijkste onderdelen van het Organic Fraud Prevention Plan en hoe dit in de praktijk gebracht kan worden. Ze worden gebaseerd op de programmagids van de Organic Fraud Prevention Solutions, dat een systematisch proces beschrijft dat bedrijven kunnen gebruiken om hun kwetsbaarheid voor biologische fraude te identificeren en minimaliseren.
 
“Als er ergens binnen het biologische systeem fraude plaatsvindt, haalt dit waarde uit het biologische label," zegt Gwendolyn Wyard, vicepresident Regulatory & Technical Affairs bij de Organic Trade Association en personeelscoördinator van de Global Organic Supply Chain Integrity Task Force. “Iedereen speelt een rol in het voorkomen van biologische fraude en onze leden hebben grote betrokkenheid getoond bij het verbeteren van de controle op het biologische systeem. Onze samenwerking met de Michigan State University en Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) bij het ontwikkelen van deze nieuwe cursussen zal ons helpen om de sector te beschermen tegen fraude en de integriteit van de sector helpen behouden."

De drie online cursussen zullen beschikbaar zijn vanaf eind 2019 en het begin van 2020. Alle cursussen zijn gebaseerd op de inhoud van de Organic Trade Association’s Organic Fraud Prevention Guide en het programma voor de preventie van voedselfraude dat is ontwikkeld door het Food Fraud Initiative van de Michigan State University (MSU). MSU’s Food Fraud Initiative is een interdisciplinaire onderzoeks-, onderwijs-, en outreach-organisatie die zich richt op soorten voedselfraude die onze publieke gezondheid en economie kan schaden.
 
Eén van de cursussen is op maat gemaakt voor biologische bedrijven die zich al hebben ingeschreven voor het fraudepreventieprogramma van de handelsorganisatie, en wordt aangeboden door middel van MSU’s Food Fraud Initiative en zijn Massive Open Online Courses over voedselfraude (MOOC). De andere twee cursussen, die zijn ontworpen voor inspecteurs en certificeerders, zullen aangeboden worden via het Organic Integrity Learning Center van het ministerie van Landbouw. Alle cursussen zijn gratis en zijn online en op eigen tempo te volgen.

Denk als een crimineel
 
De cursus, die door Michigan State en de Organic Trade Association is ontwikkeld, wordt aangeboden als verplichte cursus voor biologische bedrijven die zich ingeschreven hebben in het Organic Fraud Prevention Solutions-programma van de Organic Trade Association en duurt vijf tot zeven uur. “Developing and Implementing an Organic Fraud Prevention Plan” bestaat uit twee trainingen die op maat gemaakt zijn voor inspecteurs en certificeerders en bieden gedetailleerde informatie over hoe ingeschat kan worden hoe kwetsbaar een bedrijf is en hoe een plan kan worden opgezet om biologische fraude te voorkomen.
 
“Deze samenwerking met de Organic Trade Association biedt een toegankelijke en uitgebreide introductie over het verminderen van de kansen op fraude,” vertelt Dr. John Spink, directeur van het Food Fraud Initiative bij Michigan State. “Hoewel er verschillende uitstekende tools en methodes beschikbaar zijn, moeten ze verfijnd en aangepast worden aan een specifiek probleem. Deze serie cursussen zullen de beschikbare expertise vergroten en de aanpak van fraude harmoniseren.”
 
De twee cursussen die zijn ontwikkeld voor biologische inspecteurs en certificeerders worden mogelijk gemaakt door een samenwerkingsovereenkomst tussen de Organic Trade Association en het ministerie van Landbouw. Daarnaast werkt de Organic Trade Association samen met Michigan State om de cursussen aan te laten sluiten bij het Organic Integrity Learning Center van het ministerie van Landbouw. Beide cursussen nemen ongeveer vijf uur in beslag.
 
“Het Organic Integrity Learning Center is een belangrijke en gratis bron voor biologische certificeerders, inspecteurs en nalevingsfunctionarissen,” zegt Jennifer Tucker, administrator bij het National Organic Program, dat het Organic Integrity Learning Center beheert. “Meer dan 1000 mensen hebben een account bij het Learning Center aangemaakt en de cursussen van de Organic Trade Association zullen een belangrijke bron zijn voor individuen binnen de biologische sector die vechten tegen fraude binnen de biologische toeleveringsketen."
 
Eén van de cursussen, 'Organic Fraud and the Criminal Mind', biedt inzicht in de criminele geest achter fraude en hoe het zijn voordeel doet met zwaktes en gaten in de biologische toeleveringsketen. Het bespreekt de algemene kwetsbaarheid binnen de sector en helpt inspecteurs en certificeerders om mogelijkheden voor biologische fraude beter te identificeren.
 
De tweede cursus die zich op inspecteurs en certificeerders richt, heet “Reviewing and Inspecting the Organic Fraud Prevention Plan.” In deze cursus wordt besproken hoe een kwetsbaarheidsbeoordeling moet worden uitgevoerd en hoe inspecteurs en certificeerders kunnen bepalen of bedrijven voldoende maatregelen hebben ingevoerd om fraude te voorkomen met hun Organic Fraud Prevention Plan.

Het biologische label en het eren van het consumentenvertrouwen
 
Het beschermen tegen fraude in de biologische toeleveringsketen is een essentiële prioriteit voor de Organic Trade Association en zijn leden. De Organic Trade Association is dan ook al twee jaar bezig om de beste werkwijzen voor het voorkomen van voedselfraude te verzamelen, zodat biologische bedrijven de allerbeste systemen en maatregelen in kunnen voeren om dergelijke fraude te voorkomen. Dit begon in 2017 met een werkgroep en leidde in maart tot de oprichting van het baanbrekende Organic Fraud Prevention Solutions-programma.
 
“We zijn enorm blij met de enthousiaste reacties die we van onze leden op het programma hebben gekregen en we zijn trots op de bedrijven die zich al ingeschreven hebben. Maar we moedigen meer bedrijven aan om zich alvast in te schrijven. Hoe meer bedrijven zich bij ons voegen, hoe sterker de biologische toeleveringsketen zal zijn,” sluit Ward af.
 
Voor meer informatie over het programma en om u in te schrijven, ga naar www.ota.com.

Bron: Organic Trade Association

Publicatiedatum: