Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De keuze in verpakking, hoe maak je die?

Hot topics in verzorgingsproductenland? Plasticloze verpakkingen of helemaal geen verpakking? Consumenten die bekend zijn met de producten van Petit&Jolie, weten dat hun producten wel in plastic zijn verpakt. Hoe duurzaam is dat dan? Daar is Petit & Jolie eerlijk over: niet. Hieronder leggen ze uit waarom ze het dan toch gebruiken.

"De wens voor een duurzamere oplossing voor de verpakking is er al sinds de oprichting van Petit&Jolie geweest. Toen we 6 jaar geleden naar verschillende verpakkingssoorten gekeken hebben, kwamen we toch tot de conclusie dat plastic de beste optie was vanwege veiligheid, kwaliteitsgarantie en alles wat er bij verzorgingsproducten komt kijken. Wat zijn de mogelijkheden voor verpakking?’ vraag je je misschien af.

Geen verpakking
Met vloeibare zeep is dit natuurlijk niet haalbaar, maar wellicht wel met een nieuw product in de toekomst.

Aluminium verpakkingen
Hierbij is de kans op erosie door vochtige omgevingen groot. Het gevolg is dat we de kwaliteit van onze producten niet kunnen garanderen, en dat willen we niet. Om erosie te voorkomen, wordt vaak een dun laagje plastic gebruikt, maar dan is recyclen juist weer een issue.

Glas
Glas is goed te hergebruiken, maar er zitten ook enkele nadelen aan. Glas is zwaar, waardoor transport een hogere CO2 uitstoot heeft dan lichtere verpakking. Een ander nadeel is de veiligheid. Het risico dat een potje in scherven valt in de badkamer, leek ons te groot. Zeker met die kleintjes in de buurt! In sommige landen is het zelfs verboden om glazen verpakkingen te gebruiken voor in de badkamer. Qua recyclen zou glas natuurlijk zeker een betere optie zijn.

Plastic
Plastic wordt over het algemeen gemaakt van de vervuilende olie-industrie en is slecht afbreekbaar. Aan de andere kant heeft een plastic verpakking geen invloed op het product en behoudt dit de kwaliteit en is het ook veilig in gebruik.

Gelukkig zit de verpakkingsindustrie ook niet stil (yes!) en komen er langzaamaan betere en betaalbare duurzame oplossingen. Vorig jaar zijn we al overgestapt naar 100% gerecycled kartonnen doosjes bij de oliën. En dit jaar gaan we over op 100% gerecycled plastic flacons voor de Haar&Body Shampoo en Bad Olie. Dan hebben we inderdaad flacons die gemaakt zijn van ingeleverd plastic en dus niet van nieuwe aardolie. Dus graag onze plastic flacons en tubes bij de plastic afval gooien.

We zitten niet stil, zoals je ziet. We zijn constant bezig zoveel mogelijk te verduurzamen en dit jaar mogen onze plastic flacons eraan geloven. En daar zijn we heel blij mee!"

Publicatiedatum: