Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio Vinschgau presenteert nieuw pakstation voor bio-appelen

Naar aanleiding van het nieuwe appelseizoen zal er bij Bio Vinschgau een belangrijke logistieke/strategische verandering plaatsvinden: zoals reeds op de BioFach van dit jaar (februari 2019) werd aangekondigd, kon er per 1 september een nieuw bio-verpakkingsstation binnen de coöperatie Juval in gebruik worden genomen. "Met dit uiterst moderne verpakkingsstation luiden we binnen onze telersorganisatie VI.P een nieuw tijdperk voor de verwerking van bio-appelen in", zei Gerhard Eberhöfer, sales manager van de bio-afdeling, op de vooravond van SANA in Bologna, waar de capaciteitsuitbreiding feestelijk gepresenteerd werd.


De voorzijde van het hoogbouwmagazijn

De biologische teelt in Vinschgau neemt sterk toe, waardoor VI.P Bio Vinschgau zich als vooraanstaande bio-appelteler in Italië en Europa op de markt gevestigd heeft. "Volgens groeiprognoses zullen we tegen 2021 over circa 1.000 hectare bio-areaal en 50.000 ton bio-appelen beschikken. Dit jaar registreren we vergeleken bij vorig jaar reeds een groei van twintig procent", zegt Gerhard over de lopende oogst. De eerste biologische Gala-appelen van het huidige seizoen hebben reeds de koelcellen verlaten.


Het gehele complex vanuit vogelperspectief.

Deze cijfers vragen ook een bijpassende infrastructuur om de kwaliteit van de dienstverlening bij constant stijgende productiehoeveelheden te garanderen: "Twaalf productielijnen met een stijging van de verpakkingscapaciteit met 60%, naar 28 ton per uur, een hoogbouwmagazijn met een opslagcapaciteit van 18.000 grote kisten (wat overeenkomst met circa 5.400 ton) en een sorteerinstallatie die uitsluitend voor bio-appelen ontwikkeld is en 18 ton per uur verwerkt", vertelt Gerhard. "Om voor onze telers, hun kinderen en kleinkinderen bestaanszekerheid voor de toekomst te garanderen, moeten we allereerst op de markt overtuigen bij onze klanten en zakenpartners en uiteindelijk bij de consumenten", daar is Gerhard van overtuigd.


Gerhard Eberhöfer, afdelingsleider bio, op de BioFach van dit jaar.

Snelle & flexibele reactie op markteisen
Met het nieuwe bio-verpakkingsstation zet VI.P nieuwe standaarden in Europa. Deze zal wat betreft technische standaarden en flexibiliteit bij de verwerking aanzienlijke voordelen voor Bio Vinschgau met zich meebrengen met betrekking tot de snelle en flexibele reactie op markteisen en de kwaliteit en dienstverlening voor de klanten. "Onze toegenomen verpakkingscapaciteit maakt het ons mogelijk om flexibeler op marktontwikkelingen te kunnen reageren. We kunnen onze klanten nu ook probleemloos bedienen bij opdrachten op de korte termijn of acties. We zijn in ieder geval klaar voor de komende vijf jaar."

Veilig verpakken
Het hoogbouwmagazijn maakt het productmanagement vele malen makkelijker. Men heeft gericht en snel toegang tot de juiste producten. Uiteenlopende kalibers en kwaliteitsstandaarden, verschillende teeltstandaarden (BIOLAND of DEMETER) enz., precies zoals de betreffende klant het wenst. Het zogenaamde FIFO-principe ("first in / first out“) kan indien nodig perfect gerealiseerd worden. Bij een constant koele temperatuur van circa 1,5 °C worden de gesorteerde bio-appelen in het hoogbouwmagazijn tussentijds opgeslagen. "Daardoor kunnen we onze klanten nog meer met kwaliteit en versheid overtuigen“, aldus Gerhard.


Verse appelen uit Zuid-Tirol tijdens het wassen.

In de verpakkingsruimte staan momenteel twaalf moderne verpakkingslijnen, die de producten tijdens het werk ontzien en overtuigen wat betreft werkveiligheid en technische know-how. Tegenwoordig wordt er een grote verscheidenheid aan verpakkingssoorten op de markt gebracht. Buiten de klassieke fruitschaaltjes, flowpacks, tassen en zakjes zet het bedrijf ook steeds meer in op monoverpakkingen uit karton. "We bieden deze schaaltjes of uit graspapier of uit normaal karton aan. We zijn door deze monoverpakkingen in staat om ook aan de actuele eisen op het gebied van duurzaamheid te voldoen", zegt Gerhard afsluitend.

Voor meer informatie:
Erzeugerorganisation VI.P Vinschgau
Gerhard Eberhöfer - Abteilungsleiter Bio
Hauptstrasse 1/C
39021 Latsch
Südtirol - Italien
Tel +39 0473 723 300
Fax +39 0473 723 400
E-mail: marketing@vip.coop 
Website: www.vip.coop  

Publicatiedatum: