Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Reichenau Gemüse zet in op golfkarton verpakkingen

Weg met plastic! – Ja, er is heel duidelijk een nieuwe manier van denken: in de levensmiddelenhandel en onder de steeds beter voorgelichte en kritischere klanten is om het even of deze de voorkeur geven aan bio-producten of groenten uit geïntegreerd gecontroleerde teelt. Het grote, gemeenschappelijk doel hierbij luidt: producten verpakken waar nodig, maar met een reductie van het plasticaandeel. Tegelijkertijd moet echter nog steeds worden voldaan aan alle eisen die aan de producten gesteld worden.

Een hele uitdaging, waar de verantwoordelijken van Reichenau-Gemüse zich over gebogen hebben. Men is begonnen om bij tomaten een oplossing voor deze kwestie te vinden. Samen met Fa. RONDO, fabrikant en leverancier van schaaltjes uit golfkarton en een Duitse machinebouwer heeft men nu een machine ontwikkeld die de schaaltjes uit golfkarton in de meest uiteenlopende maten door middel van plakpunten zo kan sluiten dat er geheel aan alle eisen kan worden voldaan. Een bepaalde flexibiliteit bij het sluitingsproces is vereist bij verschillende tomatengroottes.

Machine zal zo snel mogelijk in de praktijk gebruikt worden
"Toekomstgericht en verantwoordingsbewust", zo omschrijft de plaatsvervangend bedrijfsleider van Reichenau-Gemüse het resultaat. Er is een machine uitgekomen die eendelige golfkartonnen schaaltjes (oud papier aandeel tot wel 85%) na het vullen door middel van twee plakpunten op de bovenkant van het schaaltje kan sluiten. Hiermee wordt het flowpacken van de schaaltjes, oftewel de inzet van plastic folie, vermeden. Tegelijkertijd wordt aan alle eisen voor de verpakking voldaan. De productinformatie wordt door middel van inkjet opgedrukt. Twee weken geleden werd de eerste machine van deze soort ter wereld door de machinebouwer aan het eiland Reichenau geleverd.

Rechts: Christian Müller, plaatsvervangend bedrijfsleider van Reichenau eG toont de nieuwe verpakkingsoplossing.

In de komende dagen wordt er nog een en ander bijgesteld om de nieuwe verpakkingen voor de tomaten uit Reichenau klaar te maken voor serieproductie. Na een presentatie aan de klanten zullen de verpakkingen nog dit seizoen in productie worden genomen. Dan staat er niets meer in de weg om plasticloos te genieten van tomaten van het eiland Reichenau.

Voor meer informatie:
Reichenau-Gemüse eG
Marktstr. 1
78479 Reichenau
Tel. 07534 9200-30
Fax 07534 9200-148
[email protected] 
www.reichenaugemuese.de 

Publicatiedatum: