Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
CÎME gebruikt o.a. abrikozenpitolie uit Himalaya

Le Baume: nieuwe multifunctionele balsem

Zeven jaar na een trektocht in de Himalaya en een carrière-switch breidt CÎME haar lijn uit! Girlpower-duo Anke & Isabel – oprichters van het Belgisch, fairtrade & biologisch huidverzorgingsmerk CÎME – lanceren vanaf 16 september een nieuw product 'Le Baume by CÎME'. Deze multifunctionele balsem is 100% natuurlijk, biologisch en dierproefvrij en helpt om de huid en lippen te voeden, herstellen en beschermen. Door de producten van CÎME te gebruiken krijg de consument niet alleen een stralende huid maar worden ook hun verschillende projecten in de Nepalese Himalaya gesteund.

Geen gebarsten lippen meer deze winter! 
Le Baume by CÎME, met zachte kamillegeur, is een echte multi-tasker. Deze voedende, kalmerende, beschermende en herstellende balsem voor lippen en huid is ideaal voor het hele gezin en ook heel handig voor op reis. 

Le Baume by CÎME is een combinatie van biologische abrikozenpitolie, chiuri boter, (cruelty free) bijenwas en kamille. Door deze rijke formule legt de balsem een subtiel laagje op de huid en lippen, zodat deze beschermd zijn tegen uitdroging. Maar dit zonder de poriën af te sluiten. Bovendien maakt deze balsem ruwe, uitgedroogde en gebarsten lippen en huid weer zacht en soepel. 

Le Baume by CÎME kan onder andere worden gebruikt om: 

 • uitgedroogde, gebarsten lippen te herstellen
 • lippen te voeden en te beschermen zodat ze zacht en soepel blijven,
 • droge of geïrriteerde plekjes op het gezicht te voeden en te herstellen,
 • ruwe huid op de handen en ellebogen te herstellen en te kalmeren,
 • de huid te beschermen tegen extreme koude en wind,
 • de wenkbrauwen in vorm te houden,
 • de jukbeenderen te “highlighten”. 

Eigenschappen van kamille
Kamille heeft eigenschappen die goed zijn voor de huid:

 • sterke ontstekingswerende eigenschappen, vooral gunstig voor de gevoelige huid,
 • helende eigenschappen bij kleine huidwondjes of ongemakken,
 • helpt huidirritaties te neutraliseren en te kalmeren,
 • helpt het natuurlijk vochtgehalte van de huid te balanceren.

Bovendien is het kamille-extract dat CÎME gebruikt hypoallergeen (i.e. het bevat geen gekende allergenen). Kamille werd voor het eerst aangeplant in Nepal in de jaren '80 van de vorige eeuw.

 #Girlpower Abrikozenpitproject
Een ander belangrijk ingrediënt in de formule van Le Baume by CÎME is biologische abrikozenpitolie. 

De abrikozenboom werd destijds in het berggebied van Noordwest Nepal geïntroduceerd om de voeding van de lokale bevolking te diversifiëren. Dit werd een groot succes. Op dit moment zijn er overal abrikozenbomen te vinden, zowel op plantages als in de tuinen van de inwoners. 

De boom groeit er op een hoogte van 3000 meter in de zeer zuivere lucht van de Himalaya en de productie is er niet intensief, zodat het risico op ziektes zeer minimaal is. De lokale bevolking eet de vruchten en dankzij de fair trade samenwerking met CÎME wordt ook nuttig gebruik gemaakt van het restproduct, met name de pitten. De abrikozenpitten worden verzameld, gereinigd en vervolgens koud geperst door Nepalese vrouwen. CÎME heeft hiervoor een project opgezet met lokale coöperatieven in Nepal. 

Le Baume by CÎME (€ 12,75) is vanaf 16 september verkrijgbaar via de nieuwe CÎME webshop, de betere natuurvoedingswinkel en geselecteerde concept stores in België en Nederland.

Voor meer informatie: www.cime-skinecare.com

Publicatiedatum: