Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bevat kleine hoeveelheden wei-proteïne

Recall Naturli' Biologisch Smeerbaar

Analyses hebben aangetoond dat een partij Naturli' Biologisch Smeerbaar kleine hoeveelheden wei-proteïne bevat, terwijl het allergeen koemelk niet vermeld staat op het etiket. Het product is niet geschikt voor mensen met een koemelkallergie.

Daarom haalt Naturli' Foods de besmette producten terug.

Besmette producten:
Productnaam: Naturli’ Biologisch Smeerbaar 225 gram
Producent: Grønvang Food BV, Vejen, Denemarken
EAN-code: 5701977550103
Ten minste houdbaar tot: 30.08.19 – 27.11.19
Verkocht in de volgende winkels: Jumbo

"We beseffen dat voeding een kwestie van vertrouwen is en bovendien een van het hoogste vertrouwen. Daarom spijt het ons zeer dat er bij de fabrikant, Grønvang Food, tijdens de productie blijkbaar kruisbesmetting heeft plaatsgevonden, omdat er spoortjes van wei-proteïne in Naturli' Biologisch Smeerbaar zijn aangetroffen. Om deze reden hebben we de fabrikant natuurlijk gevraagd om maatregelen te nemen die ervoor zorgen dat dit niet nog eens kan gebeuren", verklaart Henrik Lund, directeur van Naturli’ Foods.

Naar aanleiding hiervan, heeft Grønvang Food de producten van Naturli' Biologisch Smeerbaar ook op de aanwezigheid van lactose en caseïne getest. Er zijn geen sporen gevonden.

Het probleem is opgelost - risicobeoordeling
De fabrikant van Naturli' Biologisch Smeerbaar heeft de productie nu aangepast en nieuwe analyses tonen aan dat het probleem is opgelost.

Wat betreft het gezondheidsrisico: het product is niet geschikt voor mensen met een koemelkallergie. Het product kan allergische reacties veroorzaken bij personen met een koemelkallergie. Voor alle overige consumenten is het product veilig.

Advies voor de consument
Consumenten die Naturli' Biologisch Smeerbaar met bovengenoemde 'ten minste houdbaar tot-datum' hebben gekocht en een koemelkallergie hebben, moeten het product weggooien.

Er kan contact worden opgenomen met Naturli' Foods: info@naturli-foods.dk
Consumenten die zich melden ontvangen een schadevergoeding.

Publicatiedatum: