Zwitserland: 80% bio-groenten in plastic verpakt

In Zwitserland wordt meer dan 80% van de biologische groenten en het biologische fruit in plastic verpakkingen aangeboden, meldt lid.ch. De Zwitserse stichting consumentenbescherming (SKS) heeft steekproefgewijs 221 producten - onder andere komkommers, paprika's en appelen - in tien verschillende winkels in Bern en Basel getest. Daarbij stelde de stichting vast dat de meerderheid van de producten (54%) in plastic verpakkingen aangeboden wordt. Uitgerekend bij bio-groenten was het aandeel aan plastic verpakkingen bijzonder hoog (84%). Bij conventionele producten was minder dan de helft verpakt (44%).


Bio-groenten worden grotendeels in plastic verpakt. (sks)

Van de geteste winkels kwam Coop het beste uit de test. Daar was slechts 21% van de conventionele en 78% van de biologische producten verpakt.

De stichting consumentenbescherming schrijft dat de retailers te weinig alternatieven bieden. Voor consumenten die afval willen vermijden en bio-producten willen kopen is de situatie bijzonder teleurstellend.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.