Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwitserland: 80% bio-groenten in plastic verpakt

In Zwitserland wordt meer dan 80% van de biologische groenten en het biologische fruit in plastic verpakkingen aangeboden, meldt lid.ch. De Zwitserse stichting consumentenbescherming (SKS) heeft steekproefgewijs 221 producten - onder andere komkommers, paprika's en appelen - in tien verschillende winkels in Bern en Basel getest. Daarbij stelde de stichting vast dat de meerderheid van de producten (54%) in plastic verpakkingen aangeboden wordt. Uitgerekend bij bio-groenten was het aandeel aan plastic verpakkingen bijzonder hoog (84%). Bij conventionele producten was minder dan de helft verpakt (44%).


Bio-groenten worden grotendeels in plastic verpakt. (sks)

Van de geteste winkels kwam Coop het beste uit de test. Daar was slechts 21% van de conventionele en 78% van de biologische producten verpakt.

De stichting consumentenbescherming schrijft dat de retailers te weinig alternatieven bieden. Voor consumenten die afval willen vermijden en bio-producten willen kopen is de situatie bijzonder teleurstellend.

Publicatiedatum: