Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Beauty Kitchen ontwikkelt 100% natuurlijke glitterbalsem zonder plastic

Beauty Kitchen lanceert glitters zonder plastic. Volgens hen zit er in biologisch afbreekbare glitter nog altijd 8% plastic.

0% plastic, 100% natuurlijk
Het is beauty pionier Jo Chidley van Beauty Kitchen gelukt om glitters te formuleren waar geen plastic in zit: "En toch sprankelt 0% Plastic Eco Glitter Balm net zo mooi als de biologisch afbreekbare glitter die helaas nog altijd 8% plastic bevat. Wat er dan wel in zit om je huid en lippen te laten schitteren? De niet vette balsembasis is gemaakt met o.a. castorolie, carnaubawas en plantaardige glycerine. De fantastische glitters zijn afkomstig van het mineraal mica, fluorflogopiet, titaniumdioxide en tinoxide."

Onbezorgd schitteren
Volgens Beauty Kitchen is de 0% Plastic Eco Glitter Balm dé musthave voor alle eco-beauties. "Geen plastic te bekennen, 100% natuurlijk en gecertificeerd veganistisch. Je kunt de zilverkleurige glitters aanbrengen op je gezicht, lippen en lichaam, de mogelijkheden zijn eindeloos. De kleine verpakking van glas en aluminium stop je makkelijk in je handtas voor een touch-up. 0% Plastic Eco Glitter Balm is bij uitstek geschikt voor het komende festivalseizoen."

Return*Refill*Repeat
Alle nieuwe Beauty Kitchen verpakkingen zijn voorzien van het Return*Refill*Repeat logo. Lege verpakkingen kunnen worden ingeleverd bij de winkels van Holland & Barrett. Hiervoor krijgen consumenten als dank 200 Passiepunten. De lege verpakkingen worden retour gestuurd naar Beauty Kitchen in Schotland. Hier worden de verpakkingen gereinigd en opnieuw gevuld voor een nieuwe zending cosmetica.

Consumentenadviesprijs en verkrijgbaarheid
Beauty Kitchen 0% Plastic Eco Glitter Balm Silver is een limited edition en kost € 10,- (15 gram). BeautyKitchen 0% Plastic Eco Glitter Balm is alleen online verkrijgbaar bij Holland & Barrett vanaf half juli 2019en zolang de voorraad strekt. In het najaar volgen nieuwe kleuren. De webshops van Holland & Barrett vind je op: www.hollandandbarrett.nl  en www.hollandandbarrett.be.

Publicatiedatum: