Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Veel bio-speciaalzaken hadden tot nu toe nog geen producten voor grootverbruikers"

Bijna 300 zwaluwnesten geteld in de Weerribben

Het is zomer. De koeien van Weerribben Zuivel-eigenaar Klaas de Lange lopen al weer heel wat weken in de wei. Ook zijn de boerenzwaluwen die in zijn stal nesten hadden inmiddels uitgevlogen (87 nesten van de boerenzwaluw in de stal en op zijn land bijna 200 nesten van de oeverzwaluw). Er wordt op de boerderij hard gewerkt om de wintervoorraad voor de koeien aan te leggen. Een mooi moment om met Klaas terug te kijken naar wat er afgelopen half jaar gebeurd is op zijn bedrijf.Klaas: "Het mooiste moment van het afgelopen half jaar is voor mij het moment dat de koeien weer voor het eerst naar buiten gingen. Die vrolijke sprongen en de eerste happen vers gras. Het duurt altijd even voordat ze weer naar buiten kunnen. Helaas blijven onze landerijen lang nat. Onze boerderij ligt namelijk aan de rand van het grootste laagveen moeras van Europa, Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het grootste gedeelte van de landerijen die wij gebruiken is natuurgrond, die beheerd wordt voor Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Dit betekent dat er met het gebruik van het land door ons rekening wordt gehouden met de vogels, de planten en de dieren. De biodiversiteit willen wij daarom waar mogelijk een handje helpen. Deze lente hebben wij voor bijna 170.000 vierkante meter biologisch bloemenzaad gratis aan consumenten uitgedeeld. Goed voor insecten zoals bijen en vlinders."

Weerribben Zuivel heeft ook op het gebied van verpakkingen en nieuwe producten niet stilgezeten: "Wij vinden het heel belangrijk om als biologisch bedrijf te blijven innoveren. Wij zijn het afgelopen halfjaar druk geweest met het ontwikkelen van nieuwe producten en met het verduurzamen van onze verpakkingen. Zo zijn we bezig om onze huidige literpakken te vervangen voor FSC gecertificeerd ongebleekt bruin karton. Deze verpakking zorgt voor 15% minder CO2 uitstoot. De verpakking is 100% recyclebaar en kan bij het PMD-afval.""Wij hebben meerdere producten geïntroduceerd het afgelopen halfjaar. Bijvoorbeeld karnemelk en halfvolle melk in handige portieverpakking van 500 milliliter. Maar ook Kefir Drink Aardbei-Framboos is nieuw in ons assortiment. Er is de afgelopen paar jaar een grote vraag naar Kefir producten ontstaan, vooral binnen de bio-speciaalzaak. Consumenten waarderen de eigenschappen van Kefir. De smaak, de lichte prikkel en de levende culturen die een positieve uitwerking kunnen hebben op je darmen. Daarom hebben wij besloten om onze Drinkyoghurt Framboos te vervangen voor Kefir Drink Aardbei-Framboos. Voor de smaak hebben wij uitsluitend vruchtensap toegevoegd en dus geen aroma's. Wij zien een groeiende vraag naar producten met weinig toegevoegde suikers. In onze Kefir Drink Aardbei-Framboos zit daarom slechts 4,5% toegevoegde suikers. Daarnaast is het ook nog eens een lekker fris product, ideaal om te drinken op warme zomerdagen."

"Ook nieuw in ons assortiment zijn emmertjes van 800 gram. Wij werden vaak benaderd door winkels en consumenten met de vraag of wij een aantal producten in een grotere verpakking konden produceren. Daarom hebben we besloten om 3 producten in een emmertje van 800 gram te produceren, speciaal voor grootgebruikers die niet genoeg hebben aan een beker van 500 gram. Magere Kwark en Griekse Yoghurt zijn onze hardlopers. Vandaar de keuze om deze producten in een grotere verpakking te produceren. Daarnaast hebben we ook een nieuw product geïntroduceerd in een emmertje; Milde Volle Stand Yoghurt. Wat dit product bijzonder maakt is dat deze heerlijke milde stevige yoghurt warm in de emmer wordt afgevuld. In een warme cel rijpt de yoghurt in de emmer en krijgt de yoghurt de kenmerkende stevige structuur. Is het product goed van smaak en structuur, dan gaat het in onze koeling. Standyoghurt herken je aan de stevige structuur: steek je er een lepel in, dan blijft deze staan. Als je de structuur van de yoghurt verbreekt, komt er vocht vrij. Het emmertje is gemaakt van het monomateriaal PP en daardoor goed recyclebaar. De reacties die wij hebben ontvangen op de emmertjes zijn zeer positief. Veel bio-speciaalzaken hadden tot nu toe ook nog geen producten voor grootverbruikers."

Voor meer informatie: myrthe@weerribbenzuivel.nl en www.weerribbenzuivel.nl 

Publicatiedatum: