Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kriket valt extra op dankzij bio-certificaat

"Elke reep bevat 20 krekels"

Tholen - De biologische repen van Kriket bestaan uit een mix van noten, granen, zaden en krekelmeel. Elke reep bevat wel 20 krekels. "Dit verbaast veel mensen, maar ons belangrijkste ingrediënt krekelmeel neemt weinig ruimte in. De krekels worden namelijk gedroogd en hiervan maken wij een heel geconcentreerd poeder", vertelt Michiel van Meervenne, oprichter van Kriket. De repen van Kriket zijn vanaf week 31 bij Udea verkrijgbaar.

Vanaf dan zijn alle drie de varianten beschikbaar voor de Nederlandse markt: The Original, Protein Boost, Cocoa Chirp. De laatste twee werden dit voorjaar geïntroduceerd. Een goede zet, meent Michiel. "Er is heel positief gereageerd op de uitbreiding van onze lijn. Het tussendoortjessegment is toch een segment waarin je de consument een keuze moet bieden. Alle drie de repen hebben een ander accent, maar dankzij de vormgeving staat er toch een geheel. Ik denk dat dit zeker bij zal dragen aan de verdere groei van Kriket."

De drie verschillende Kriket-repen. 

Michiel benadrukt dat dit het enige biologisch gecertificeerde tussendoortje op de markt is dat krekels bevat. De bio-certificering was een bewuste keuze voor hem. "Dit heb ik allereerst puur uit overtuiging gedaan, omdat ik zelf al heel lang met biologisch bezig ben. Voorts is het een strategische zet, met een bio-certificaat val je nu eenmaal net wat meer op tussen andere producten waarin insecten verwerkt zijn. Ook is het zo dat onze doelgroep, de zogenaamde 'early adopters' van insectenproducten, veelal bewust bezig is en dus waarde hecht aan duurzaamheid en ingrediënten van biologische herkomst."

Kriket gaat voor biologische ingrediënten die zo veel mogelijk van lokale leveranciers vandaan komen. En het krekelmeel wordt geproduceerd in een Brusselse stadsboerderij. "Mijn zus en ik zijn vanaf dag 1 op zoek gegaan naar het perfecte tussendoortje, namelijk gezond, lekker en duurzaam. Het recept ontstond in onze keuken, na ontelbaar veel experimenten met tientallen verschillende ingrediënten. Vervolgens hebben we duizenden mensen laten proeven van onze prototypes en hebben we op basis van de feedback de samenstelling samen met chef-koks geperfectioneerd."

Anneleen en Michiel. 

Waarom heeft Kriket gekozen voor krekels? "Deze insecten leveren een hoge dosis hoogwaardige eiwitten, bevatten alle essentiële aminozuren en zijn onder andere een uitstekende bron van vitamine B12, vezels, ijzer, calcium, foliumzuur, magnesium en antioxidanten. Ook zijn krekels ontzettend efficiënt. Ze zetten voeder namelijk 25 keer efficiënter om in eiwit dan koeien, stoten 60 keer minder broeikasgassen uiten verbruiken 300 keer minder water. Daar komt bij dat we de krekels op de Brusselse bio-stadsboerderij kweken op basis van restjes uit de voedingsindustrie. Een volledig circulair product dus."

Voor meer informatie:

Michiel van Meervenne
Kriket
+32 473951402
[email protected]  
www.kriket.be