De Smaakspecialist:

Weer een stap gemaakt in het verduurzamen van de verpakkingen

De Smaakspecialist maakt weer een mooie stap in het verder verduurzamen van verpakkingen. Het produceren van biologische producten met aandacht voor milieu vraagt natuurlijk ook om duurzame verpakkingen. Daarom krijgt nu ook RAW Organic Food, in navolging van het Smaakt assortiment, een nieuwe verpakking op basis van BioBased folie. De nieuwe lijn zal in het najaar worden gepresenteerd. De verpakkingen zijn nog steeds herkenbaar aan de strakke zwart-wit uitingen, maar dan in een vernieuwd en duurzaam jasje. Naast de BioBased folie blijft uiteraard ook het FSC keurmerk gehanteerd, dat al jaren wordt gevoerd voor de kartonnen verpakkingen van RAW Organic Food.

Duurzame verpakkingen: Biobased
Een duurzame verpakking verschilt per product(segment), waarbij rekening wordt gehouden met verschillende factoren zoals de duurzaamheid van het materiaal, de houdbaarheid van het product en de bescherming van het product. Voor de nieuwe verpakkingen van RAW Organic Food is gekozen voor BioBased materiaal. Het duurzame aan dit materiaal is dat het voor meer dan 50% uit hernieuwbare grondstoffen bestaat. Hiervoor is gebruik gemaakt van suikerbiet als bron, waardoor akkerland opnieuw ingezet kan worden. De verpakkingen zijn daarnaast volledig recyclebaar. Het BioBased materiaal is dusdanig samengesteld dat RAW Organic Food geen concessies hoeft te doen op het gebied van houdbaarheid en bescherming. Wij realiseren ons dat de beslissingen die we vandaag de dag nemen, snel achterhaald zullen zijn. Daarom blijven we onszelf continu uitdagen om de volgende stappen te nemen in het verder ontwikkelen van onze duurzame verpakkingen.

Aanpassing logo
Ook het logo van RAW Organic Food heeft een kleine aanpassing gehad. Om het merk beter te borgen, is er een klein blad aan de rand toegevoegd. Volledig binnen de huidige stijl.

Voor meer informatie de verpakking of over de producten van RAW Organic Food: Stefan Versluis, stefan@desmaakspecialist.nl


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven