Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eosta introduceert duurzame papieren inlegvellen

Eosta gelooft dat duurzaam geproduceerde biologische producten een zo milieuvriendelijk mogelijke manier van verpakken verdienen. Daarnaast laten verschillende studies zien dat consumenten van biologische producten over het algemeen negatief tegenover plastic verpakkingen staan. Met het oog hierop introduceert Eosta gerecyclede, papieren inlegvellen voor groenten en fruit.

"Sinds zijn oprichting is Eosta continu aan het innoveren op het gebied van verpakken en dit heeft ons geleid van PLA-polylactic acid, ook wel bio plastic- , suikerriet materiaal, speciale stickers en kartonnen trays tot aan Natural Branding. Dit proces verloopt in nauwe samenwerking met desbetreffende klanten om de meest optimale duurzame verpakkingsoplossing te vinden. Hierbij wordt rekening gehouden met factoren als de look&feel van de verpakking, houdbaarheid, productzichtbaarheid, prijs en communicatie", aldus Eosta. 

In dit kader zijn de papieren inlegvellen tot stand gekomen. Volgens Eosta Packaging manager Paul Hendriks bieden de nieuwe inlegvellen tal van voordelen: “De vellen zijn gemaakt van FSC gecertificeerd, gerecycled papier en zijn 100% plastic-vrij. Er wordt in de productie ervan geen gebruik gemaakt van pulp materiaal, wat normaal gesproken veel Co2 uitstoot geeft. Daarnaast is het vrij van schadelijke, minerale oliën (MOSH/MOAH) en voedselveilig’’.

"Voor supermarkten bieden deze inlegvellen bovendien een voordeel op het gebied van afvalstromen. De inlegvellen kunnen samen met de kartonnen dozen worden afgescheiden, hetgeen zorgt voor een meer eenzijdige afvalstroom", zegt het bedrijf. 

‘Papieren inlegvellen: makkelijk, aantrekkelijk en toekomstbestendig’
De verscheidenheid aan mogelijkheden en beschikbare maten maken dit verpakkingsmateriaal ideaal voor onder andere: kiwi’s, citroenen, sinaasappelen, limes, paprika’s, avocado’s, tomaten, appelen, peren, passievruchten, mango’s en vele andere soorten.

Voor meer informatie:
Eosta
+31 (0)180 63 55 63
+31 (0)6 205 35 063
[email protected] 
www.eosta.com  

Publicatiedatum: