Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zweden: Biologische babydrank teruggeroepen om plantengroeiregelaar

De Zweedse babyvoedingsproducent Semper heeft een biologische babydrank met appel en peer teruggeroepen nadat het bedrijf hoge niveaus van een plantengroeiregelaar op basis van chloor in de drank aantrof.

Er werd een hoger niveau van de substantie, chloormequat, aangetroffen dan dat is toegestaan in babyvoeding, maar een lager niveau dan het maximum voor fruit, zo liet Semper weten.

De plantengroeiregelaar wordt gebruikt om de groei van takken en stelen te verminderen, zodat ze het gewicht van het fruit kunnen dragen," zo zei Ann Kemperman, quality control engineer  bij Kemper.

Maar het middel zou helemaal niet in een biologisch product voor mogen komen. “Wellicht is het overgewaaid vanaf andere boomgaarden of via het grondwater bij het fruit gekomen. We zullen dit zeker verder onderzoeken," zei Kemperman. Ze voegde toe dat kinderen die de betreffende dranken al gedronken hebben geen gevaar lopen.

De terugroeping betreft alle appel- en perendranken met een 'ten minste houdbaar tot' datum van 22 februari 2020. Consumenten worden geadviseerd om het product terug te brengen naar de winkel waar ze het hebben gekocht, waar ze het aankoopbedrag terugkrijgen.

Bron: The Local

Publicatiedatum: