Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Zelf kom ik uit een biologisch-dynamisch nest"

Volg een week lang het leven van bio-boerin Sandra

Deze week kunnen twitteraars via de twitterpagina Boerburgertweet een kijkje nemen in het leven van Sandra. Zij runt samen met haar man JanJaap en zoon David, maatschap Jantjes, een biologisch melkveebedrijf, in West-Graftdijk.

"JanJaap (hierna boer sr) is geboren en getogen in West-Graftdijk. Hij heeft de boerderij van zijn ouders overgenomen. Sommige collega boeren zullen hem wellicht kennen. Hij heeft in veel besturen gezeten en veel vergaderingen en bijeenkomsten in t hele land bijgewoond. Consumenten met een héél goed geheugen kennen hem misschien nog van de afbeelding op het yoghurt en melkpak van Boerenland van FrieslandCampina. Zelf kom ik uit een biologisch-dynamisch nest. Mijn ouders hebben één van de eerste zorgboerderijen in NH opgericht. Als kind wilde ik graag veearts worden, waarom dat niet is gelukt kwam ik pas veel later achter. Ook de opleiding voor juf op een Vrije school heb ik niet af gemaakt. Ik heb er voor gekozen om fulltime moeder te worden en toen ik de kinderen naar tevredenheid had afgeleverd ben ik boerin geworden en me met het boerenbedrijf gaan bemoeien. David (hierna boer jr) wist net als zijn vader al zo'n beetje vanaf zijn geboorte dat hij boer wilde worden. Hij is erg allergisch voor foto's en social media. Het is een wonder dat hij mee wil werken aan dit verhaal. Als het niet zo druk is op de boerderij verhuurd hij zichzelf als loonwerker. We hebben nog 3 kinderen van 25, 24 +aanhang, 22 en héél binnenkort ons eerste kleinkindje. JanJaap en ik hebben eigenlijk nog een bedrijf er naast maar daarover later meer", laat Sandra in haar eerste Boerburgertweets weten.

Tot zondag 23 juni kunnen geïnteresseerden Sandra volgen via de Twitter-pagina die meer dan 11.500 volgers heeft.

Publicatiedatum: