Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Speciaalzaken kunnen zich met BD-producten onderscheiden van supermarktkanaal"

Nu ook biodynamische halfvolle melk in glas

Tholen - Vanaf nu is ook de biodynamische halfvolle melk van Zuiver Zuivel in glazen fles verkrijgbaar. Dit in navolging van de volle melk, volle yoghurt en karnemelk die vorig jaar maart al in glas geïntroduceerd werden. "We merken dat er veel belangstelling is voor zuivel in glas binnen de natuurvoedingsbranche. Daarom hebben we nu besloten om ons assortiment nog completer te maken voor de consument die graag kiest voor zuivel in glas", vertelt Edwin Crombags namens Zuiver Zuivel.

Edwin merkt dat steeds meer natuurvoedingswinkeliers er bewust voor kiezen om Demeterproducten aan te bieden. "Er is steeds meer belangstelling voor biodynamische producten, omdat de bio-speciaalzaken realiseren dat zij zich hiermee kunnen onderscheiden van het supermarktkanaal. We merken ook dat speciaalzaken meer moeite doen om Demeter bij de consument onder de aandacht te brengen."

Hij ziet het in de toekomst echter niet gebeuren dat alle Zuiver Zuivel-producten enkel nog in glas verkrijgbaar zullen zijn. "Dat is niet realistisch. Een deel van de consumenten wil heel graag zuivel in glas kopen. De lichtgroene consument gaat echter meer voor het gemak en vindt glas te zwaar en te lastig om te vervoeren. Zij geven duidelijk de voorkeur aan zuivel in karton."

Het proces rond zuivel in glas is een stuk arbeidsintensiever dan rond de andere verpakkingsvormen, maar dit weegt voor Zuiver Zuivel niet op tegen de voordelen van de glazen flessen. "We bieden hiermee een plasticvrij alternatief voor het zuivelschap, waardoor er aanzienlijk minder verpakkingsmateriaal nodig is. De statiegeldflessen komen retour naar ons, wij spoelen de flessen om en die worden vervolgens weer gevuld. Wel is het belangrijk om te melden dat er door de introductie van ons zuivel in glas geen nieuwe retourstroom ontstaan is. De retourstroom naar onze fabriek was er namelijk al, omdat we veel van onze producten in kratten leveren."

Voor meer informatie: edwin.crombags@weerribbenzuivel.nl, www.zuiverzuivel.nl