"Stijgende lijn in verkoop bio-kruiden in Europa"

Biologische kruiden uit Ghana en Ethiopië

Tholen – Wilco Heemskerk, oprichter van Fresh Organic Choice, levert jaarrond biologische kruiden aan de markt. Niet alleen in Nederland maar ook in Scandinavië, Duitsland en België levert het bedrijf uit Poeldijk inmiddels haar biologische producten.

"Twaalf maanden per jaar kunnen wij diverse biologische kruiden leveren aan de markt", vertelt Wilco. "Denk aan producten als bieslook, platte peterselie, dille, oregano, rozemarijn, et cetera. Om deze kruiden jaarrond te kunnen aanbieden aan de consument op de markt, werken we met vaste telers in Italië, Spanje en Portugal waar ze jaarrond geteeld kunnen worden. In de zomer nemen we echter een groot deel van onze kruiden af van Nederlandse biologische telers."

"De teelt van biologische kruiden is niet eenvoudig. Sommige kruidensoorten zijn daar beter geschikt voor dan andere. Met biologische hulpmiddelen kun je een goed resultaat bereiken en hebben we 100% biologische teelt. In de zomer nemen we biologische kruiden af in Nederland van biologische telers. Dat seizoen duurt van april/mei tot in september. Het gaat dan vooral om dille, koriander, bladpeterselie en basilicum uit de kas."

Meer vraag naar biologische kruiden
"Er zit nog altijd een stijgende lijn in de verkoop van biologische kruiden in Europa. De consument is er bewust mee bezig en ik verwacht dat het de komende jaren nog wel gaat toenemen." Door de groeiende lijn lijkt er wat meer concurrentie te zijn op de markt. "We zien in de zomermaanden wel enigszins concurrentie in ons segment. De vraag naar biologische kruiden is wat groter in de zomer al is het verschil met andere seizoenen niet noemenswaardig. De vraag naar tijm en rozemarijn neemt bijvoorbeeld toe als het mooi weer is, net zoals munt dat populair is in de zomer. In tegenstelling tot de concurrentie kunnen wij echter onze biologische kruiden jaarrond aanbieden op de markt door een sterk netwerk dat we hebben. Voor de toekomst zijn we aan het kijken of we onze biologische kruiden kunnen verkopen in de reguliere supermarkten. De supermarkt heeft over het algemeen maar een kleine meter aan kruiden staan maar met de trend van een groeiend bio-assortiment in de winkels hopen we toch om hier binnen te geraken."

Het eigen assortiment aan biologische kruiden breidt zich ook uit. "Nieuw bij ons zijn bijvoorbeeld de Thaise- en rode basilicum die we uit Portugal halen. Later willen we nog biologische zeekraal aan het assortiment toevoegen uit Portugal en Israël."

Ethiopië en Ghana
In het kader van duurzaamheid en ontwikkelingshulp is Fresh Organic Choice ook actief in Ethiopië en Ghana om daar telers te ondersteunen in het verbouwen van biologische kruiden voor een eerlijke prijs. "Dit is een ondersteuningsprogramma vanuit de Nederlandse overheid en Oxfam Novib waar wij in zijn gestapt en ook een bijdrage aan leveren. Recent hebben de boeren in Ethiopië in dit programma een extra bedrag gekregen om dit verder uit te breiden en wij helpen ze daarbij met de nodige kennis en de afzet van hun producten."

Aanleg van een koelhuis in Ethiopië

Voor meer informatie:

Wilco Heemskerk
Fresh Organic Choice
ABC Westland 206 K3
2685 DC Poeldijk
0174 280365
wilcoheemskerk@forc.eu
www.freshorganicchoice.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.