Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gemaakt van tenminste 50% suikerriet

Nieuw: Duurzame stretchfolie voor palletstabilisatie

Steeds meer verpakkers en transporteurs zoeken naar middelen om hun ecologische voetafdruk te verlagen. In het geval van stretchfolies voor palletstabilisatie was dit tot voor kort een lastig verhaal. Men moet er immers altijd vanuit kunnen gaan dat de kwaliteit van de palletwikkeling (letterlijk) overeind blijft. Na vele testkilometers is de firma D.J. Hoogstraten van mening dat zij een Bio-based rekfolie kan leveren die zich in sterkte kan meten met de allerbeste LLDPE rekwikkelfolies. "Deze stretchfolie is dermate goed en stabiel van kwaliteit dat we deze graag binnen onze huismerk FIXstretch opnemen. Ten opzichte van de van de standaard wikkelfolies kan ook nog eens een materiaalreductie tot 50% bereikt worden. Dat is dus een dubbel milieuvoordeel zonder extra kosten", vertelt Herman de Langen. 

Wat is er dan zo duurzaam aan bio-based folie?

Bio-based stretchfolie is vervaardigd van minstens 50% granulaat (green PE) dat is gewonnen uit biomassa, in dit geval van suikerriet (sugar cane). Deze folie is ook weer 100% recyclebaar. Circulair, hernieuwbaar en van natuurlijke oorsprong zijn de termen die op deze folie van toepassing zijn. De grote winst hier is de verlaging van het gebruik van fossiele grondstoffen. De suikerrietplantages zorgen bovendien voor extra CO2 opname.

"Bio-based wil in dit geval niet zeggen dat het ook vanzelf verdwijnt als het in de natuur terecht komt, helaas. Het breekt weliswaar sneller af dan normale folie maar u dient deze stretchfolie op de normale wijze aan te bieden in de plastic-afvalstroom. Deze folie is niet composteerbaar, bio-degradable of biologisch afbreekbaar. Het mag dus niet in de GFT-bak. Dit is ook de reden waarom deze folie gewoon transparant wit van kleur is en niet lichtgroen zoals de bijvoorbeeld de bio-degradable luchtzakjesfolie.

Testen?

Ge├»nteresseerden kunnen te allen tijde een proefrol of een demonstratie aanvragen bij de klantenservice. Fixstretch Bio-based stretchfolie is leverbaar in zowel handrollen- als machinerollen voor palletwikkelaars, daarnaast is bundelfolie en snijfolie (op eigen maat) leverbaar op aanvraag. 

Voor meer informatie: [email protected], www.hoogstraten.com  

Publicatiedatum: