Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groen lintje 2019 voor omschakelende melkveehouderij Maatschap van Dijk-Landman

In het kader van Wereld Milieu Dag werden drie genomineerden in het zonnetje gezet met bloemen en een oorkonde en werd namens GroenLinks Weststellingwerf het Groene Lintje 2019 uitgereikt aan de in omschakeling zijnde melkveehouderij Maatschap van Dijk-Landman uit Oldelamer.

Deze feestelijke onderscheiding vond op 7 juni jongstleden plaats bij de winnaar van vorig jaar, Alain Schievink van TONN, een kleine duurzame onderneming, gehuisvest in het stationsgebouw in Wolvega. Namens de jury citeerde Gertrud van Leeuwen uit het juryrapport:

"De jury spreekt haar lof uit over Hein, Anne en Janny die een aantal jaren geleden besloten hebben het roer radicaal om te gooien, maar dan wel stap voor stap omschakelen van regulier naar een biologische melkveehouderij. Deze innovatie zien zij als een uitdaging maar heeft ook grote invloed op de hele bedrijfsvoering. De jury vindt deze melkveehouderij (inmiddels de vierde generatie) een mooi praktijkvoorbeeld dat laat zien dat het mogelijk is de gezondheid van de koeien te verbeteren, de biodiversiteit te versterken, de aardbodem te verrijken, kleur aan het landschap te geven, grenzen te stellen aan groei en de zogenoemde kringlooplandbouw te realiseren."

Melkveehouderij Van Dijk-Landman verdient het Groene Lintje 2019 omdat zij vol passie op een bijzondere wijze alle aspecten van duurzaamheid met elkaar verbinden. De jury prijst de overtuigende visie die Maatschap van Dijk-Landman heeft op de melkveehouderij en hun intrinsieke motivatie voor verandering en de moed om door te zetten.

Dit speelt zich af binnen een branche waar de regelgeving ook regelmatig verandert en dit oogt veel waardering in de publieke opinie. Kortom: groen, sociaal en verantwoord maatschappelijk ondernemen en duurzaam handelen voor een betere wereld en toekomstige generaties. 

Uit de inzendingen koos de jury drie genomineerden die in het zonnetje werden gezet.

De andere twee genomineerden waren: Energie Coƶperatie De Toekomst in Steggerda en de Beleeftuin van Zorgcentrum Lindestede in Wolvega.

GroenLinks Weststellingwerf reikt jaarlijks het Groene Lintje uit aan particulieren, maatschappelijke organisaties en bedrijven, die zich inzetten voor natuur en milieu. GroenLinks maakt zich sterk voor een groenere gemeente en geeft graag een pluim aan diegenen die dat ook belangrijk vinden.

Publicatiedatum: