Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mobiele slachterij wint 'Het beste idee van varkensland'

De Mobiele slachterij heeft de finale van 'Het beste idee van Varkensland' gewonnen. Tijdens het evenement op dinsdag 28 mei in Ede presenteerden vijf finalisten hun innovatieve ideeën voor de varkenssector. De eerste Mobiele Slachterij in Nederland is een initiatief van Bionext en Innohow en maakt het mogelijk voor varkensboeren om hun dieren op eigen erf te slachten. Op die manier wordt de varkens de stress van het transport bespaard.  

In maart werd de campagne 'Tot het einde op het erf' gelanceerd. Daarin wordt aandacht gevraagd voor het stressvolle vervoer van varkens en voor de crowdfundingsactie die de bouw van de Mobiele slachterij moet realiseren. In totaal is er al 9.000 euro van de benodigde  55.000 via Crowdfunding opgehaald.

Ben Bruurs en Ruud Pothoven (foto credits: Jarno Kraayvanger).

Het Beste Idee van Varkensland is een aanpak om de Nederlandse varkenssector te mobiliseren om innovatieve concepten te ontwikkelen waarmee dier en mens letterlijk en figuurlijk beter kunnen leven. Het Beste Idee van Varkensland is een jaarlijkse contest waar ideeën voor de sector bedacht, uitgewerkt en geïmplementeerd worden. Het winnende idee – Het Beste Idee van Varkensland 2019 – krijgt de kans om volledig uitgewerkt te worden tot een implementeerbaar product dat bijdraagt aan een verdere verbetering van de sector. 

Varkenshouders kijken uit naar de komst van de mobiele slachterij. Boer Josse Haarhuis van Buitengewone varkens: "Onze varkens hebben bij ons in de bossen een supergoed leven gehad. Voor de slacht worden ze in een kleine, nieuwe omgeving gestopt, een ervaring die erg stressvol is. Die stress kan ik ze besparen als we hier kunnen slachten. Zo geven we varkens tot het einde het beste leven en voorkomen we verspreiding van dierziektes."

Voor meer informatie:

www.hetbesteideevanvarkensland.nl

Publicatiedatum: