Alnatura: geen wegwerpbekers meer

In de filialen van Alnatura Super Natur Markt zijn voortaan geen wegwerpkoffiebekers meer te vinden. Daarmee reageert de bioketen op de positieve klantenreacties tijdens een pilotproject waarbij in alle Berlijnse filialen werd overgestapt op het statiegeldsysteem Recup bij het schenken van koffie. Door de uitbreiding naar alle filialen rekent Alnatura erop dat er zo jaarlijks 300.000 wegwerpbekers vermeden kunnen worden. Naast de Recup-bekers mogen de klanten ook eigen herbruikbare bekers meebrengen, deelt Alnatura mee. 

Anan het begin van dit jaar is Alnatura ermee begonnen om in haar filialen plastic zakjes voor groenten en fruit af te schaffen. De omschakelfase is sinds 1 mei beëindigd. 

Recup test herbruikbare statiegelddozen
Het Recup-systeem is sinds twee jaar op de markt en werd ontwikkeld door jonge ondernemers uit München, die daarvoor in 2017 met de Next Organic Start-up award werden onderscheiden. Het doel van Recup is om het eerste landelijke statiegeldsysteem voor herbruikbare bekers te worden. Momenteel worden de bekers op meer dan 2.500 punten in Duitsland uitgegeven. Tot de uitgavepunten horen naast Alnatura Super Natur Markten ook filialen van Basic.

Recup is zojuist een testfase gestart met herbruikbare statiegelddozen. De zogenaamde Rebowls moeten als milieuvriendelijk alternatief voor wegwerpverpakkingen voor take-away en leveringsservices dienen. Recup werkt daarvoor aanvankelijk met vijf lokale partnerrestaurants in München en met de eerste verpakkingsvrije leveringsdienst vanilla bean uit Regensburg samen.

Bron: Bio-Markt.Info 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven