Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Onze coöperatie Biosüdtirol was de eerste die de nieuwe verpakking uittestte"

VOG Consortium introduceert plasticvrije appelverpakking

In haar voortdurende streven naar het toepassen van milieuvriendelijke methoden introduceert het VOG Consortium nu haar eerste volledig uit karton vervaardigde 'foodtainer' voor vier of zes appelen. 

De nieuwe verpakking is in productie genomen en de eerste exemplaren zijn begin mei op de markt verschenen. Biosüdtirol, een lid van VOG Consortium, zal de eerste pallets naar geselecteerde klanten verladen. "Bij VOG zijn we al lange tijd op zoek naar manieren om het gebruik van wegwerpplastic te verminderen en het te vervangen door biologisch afbreekbare of recyclebare materialen. De eerste praktische toepassing hiervan is nu gereed. Onze coöperatie Biosüdtirol was de eerste die de nieuwe verpakking uittestte en kwam hiermee tegemoet aan de grote vraag van afnemers van biologische appelen. Dit heeft geleid tot de bouw van een nieuwe verpakkingslijn voor 100% kartonnen 4-stuks verpakkingen."

"We moesten rekening houden met de dubbelfunctie van de tray. Deze dient niet alleen ter bescherming. Het fruit moet namelijk ook goed zichtbaar zijn, zodat de consument een weloverwogen aankoopbeslissing kan maken. In tegenstelling tot een verpakking die met folie is omhuld, is het product in een verpakking met een kartonnen deksel niet goed zichtbaar. Het onderzoek richtte zich dan ook op dit aspect en resulteerde in de ontwikkeling van een ontwerp waarin het product voldoende zichtbaar is."

"We denken dat consumenten die biologische appelen kopen hier grote waarde aan hechten. We zijn tevreden over het resultaat en zullen het product evalueren aan de hand van de feedback die we van onze klanten krijgen."

De eerste klanten hebben de nieuwe verpakking al in hun schappen staan. Eén van hen is Begley's. "We waren al jaren op zoek naar een plasticvrije verpakking voor onze bestverkochte 4-stuks appelverpakking. We zijn dan ook blij dat VOG ons als één van de eerste bedrijven de mogelijkheid bood deze verpakking in te voeren," legt Greg Begley uit. 

"We hebben het ijs gebroken," zegt Gerhard Dichgans van VOG Consortium. "Momenteel onderzoeken we een aantal alternatieve oplossingen die de verpakkingssector aanbiedt. In het najaar, voor de start van het nieuwe appelseizoen, zullen we nog meer nieuwe verpakkingslijnen voor 100% kartonnen 4/6-stuks trays bij andere coöperaties van VOG introduceren."

Voor meer informatie:

Stephanie Hulshoff
JASA
Tel: +31 72 561 2700
s.hulshoff@jasa.nl
www.jasa.nl

Publicatiedatum: