Utrekram over op plantaardige verpakkingen

"Een 100% plantbased dop is slechts een kwestie van tijd"

Tholen - Urtekram investeert momenteel in de verduurzaming van de verpakkingen. Als try-out verpakte de Deense producent van Ecocert-gecertificeerde persoonlijke verzorgingsproducten eerder dit jaar de nieuwe Green Matcha-serie al in een plantbased verpakking. "Het gaat om een plantaardige verpakking die gemaakt is van rietsuiker. De try-out was zo'n succes, dat besloten is om ook de andere producten uit het Utrekram-assortiment op deze verpakking over te laten gaan. Alles wat nu nieuw binnen komt is al voorzien van een plantbased verpakking", vertelt Ramon van Huffelen namens distributeur Natrada.

Ramon geeft aan dat alleen de dop van de flessen nog niet van dit materiaal gemaakt is. "Dat is nog de afwijkende factor. De volgende stap is natuurlijk een 100% plantbased verpakking. Dit is slechts een kwestie van tijd, daar ben ik van overtuigd."

De eerste reacties zijn goed, benadrukt de ondernemer. "Winkeliers zijn heel blij met deze stap. Het is natuurlijk een prachtige ontwikkeling. Zelf had ik ook niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Vorig jaar sprak ik ze nog over de verpakkingen. Toen lukte het nog niet om de producten in een plantbased verpakking aan te bieden en was de verwachting van de R&D-afdeling dat dit nog wel even zou duren. Een paar maanden later ging het opeens heel snel en nu zijn de verpakkingen er dus al."

Voor meer informatie:

Ramon van Huffelen
Natrada
Geert Grootestraat 1
7411 GS Deventer
055 5337799
informatie@natrada.nl  
www.natrada.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.