Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Emmi verwerft meerderheidsbelang in Leeb Biomilch

Het grootste zuivelbedrijf van Zwitserland, Emmi, heeft een meerderheidsbelang van 66% verworven in de Oostenrijkse biologische geiten- en schapenmelkverwerker Leeb Biomilch.

In 2018 draaide Emmi een omzet van bijna 3,1 miljard euro, waarvan de helft in het buitenland en 10 procent met biologische producten. De huidige biologische portefeuille van Emmi omvat de Gläserne Molkerei, ijsmerk Rachelli en de Zwitserse zuivelfabriek Biedermann. Emmi heeft haar positie in de geiten- en schapenmelksector uitgebreid door acquisities in Nederland (AVH Dairy en Bettinehoeve) en Spanje. Emmi is een naamloze vennootschap, waarvan het grootste deel eigendom is van landbouwcoöperaties.

Leeb Biomilch is in 2001 opgericht door de Oostenrijkse voedingsingenieur Hubert Leeb. In 2007 is Jörg Hackenbucher toegetreden als partner. Met een omzet van 15 miljoen euro is het bedrijf één van Europa's toonaangevende verwerkers van biologische geiten- en schapenmelk. Sinds 2016 produceert Leeb ook veganistische melkalternatieven, op basis van biologische grondstoffen (merk: MyLove-MyLife).

Vanuit Oostenrijk levert Leeb Biomilch aan klanten in heel Europa. Ongeveer de helft van zijn omzet behaalt Leeb in Oostenrijk. Andere belangrijke markten zijn Duitsland en Nederland, waaronder andere een samenwerking is met Emmi-dochterbedrijven AVH Dairy en Bettinehoeve.

De resterende 34% van de aandelen blijft in handen van de twee eigenaren van Leeb Biomilch. Zij blijven ook aan de leiding staan van het bedrijf. "We hebben er samen voor gezorgd dat er inmiddels vanuit heel Europa vraag is naar onze biologische schapen- en geitenmelkproducten", aldus Jörg Hackenbucher. Hubert Leeb voegt toe: "Met de verkoop van het meerderheidsbelang aan Emmi willen we nog sterker gaan groeien dan in de afgelopen jaren."

Voor meer informatie: www.group.emmi.com en www.leeb-milch.at 

Publicatiedatum: